Ballerup Kommune vil kradse penge ind
Inddrivelse Ballerup Kommune vil overtage opkrævning af restancer og skatter fra Skat.

’Der er rigtig mange kugler, der går min næse forbi’. Sådan lyder en gammel Gasolin-sang. At gå glip af rigtig mange penge er Ballerup Kommune træt af, så derfor har de nu taget action på det problem. Igennem flere år har borgerne været i stand til at skylde Ballerup Kommune mange penge i restancer af forskellig art. Faktisk er Ballerup Kommune gået glip af millioner af kroner i restancer, fordi Skat i flere år har stået for inddrivelse af restancer og manglende skatter. Men det fælles inddrivelsessystem hos Skat fungerer ikke optimalt efter kommunens opfattelse, og derfor vil Ballerup tage sagen i egen hånd og selv kradse penge ind.

Styrket indsats

»Vi har måttet afskrive mange penge fordi Skats system ikke virker optimalt og vi har 69 millioner ude i restancer fra borgerne. Så nu vil vi tage den opgave tilbage og selv forsøge at kradse pengene ind,« siger borgmester Jesper Würtzen (A).

Kommunen vil simpelthen styrke indsatsen overfor skyldnere og vil optrappe henvendelser og rykkere overfor de borgere, der mangler at betale f.eks ejendomsskatter, afgifter, børnebidrag og andre ting.

»Det kan godt være, at nogen synes det er irriterende, men det er jo alle andre, man snyder ved ikke at betale sin gæld. Vi vil have pengene ind, men vi er naturligvis også til at tale med, og det er bedre at få en afdragsordning end slet ikke at betale noget,« siger Jesper Würtzen, der håber at den nye kommunale inddrivelse ved hjælpe af både pisk, gulerod og dialog vil sende en del af de udestående millioner ind i kommunekassen igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *