Ballerup får kinesisk TV-besøg
Ballerup-Rådhus-16.jpg
Ballerup kommer i fokus i bogstaveligste forstand, når et TV-hold fra Shanghai kommer til byen for at lave reportage om ældreplejen. Foto: Arkivfoto
Primetime En TV-station fra Shanghai kommer til Ballerup for at sætte fokus på ældreområdet.

Godt nok har Ballerup og Kina visse relationer, men det er ikke hver dag, at Ballerup kommer i kinesisk TV i primetime.

Men det er præcis hvad der sker onsdag den 29. april, hvor et hold fra Shanghai TV kommer til Ballerup for igennem en hel dag at filme på forskellige lokationer i byen.

Målet med TV-besøget er at sætte fokus på ældreområdet, og er en del af en større rundtur som TV-holdet foretager i Europa. Holdet skal blandt andet også besøge Holland, Tyskland og Canada.

Som nævnt er formålet at sætte fokus på ældreplejen, hvor man i Kina ikke har de samme vilkår for de ældre som i Europa og i Danmark i særdeleshed. Kineserne vil blive inspireret af den vestlige måde at drive ældrepleje på.

Flere ældre

»Kina har jo samme udfordringer som vi har med flere ældre i samfundet. Men samtidig er de slet ikke så langt fremme med at skabe livskvalitet for de ældre, som vi er i Danmark og i Europa og derfor kommer de til os,« siger borgmester Jesper Würtzen (A).

Han afviser dog, at besøget har noget at gøre med Ballerups forbindelser til Wuxi i Kina, der ikke ligger så langt fra millionbyen Shanghai.

»Det er faktisk en kineser bosiddende i Ballerup, der har fået det til at ske. Så det har ikke noget at gøre med vores kinesiske forbindelser. Men det er stadig interessant, at vi får et TV-hold fra en af Kinas største byer til Ballerup,« siger Jesper Würtzen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *