Ballerup blev igen kåret til elevvenlig kommune
elevvenlig-copy.jpg
Et stolt fælleselevråd med diplomet der viser, at Ballerup igen er blevet den mest elevvenlige kommune i landet. Foto: Privatfoto
Hæder For anden gang blev Ballerup Kommune kåret som årets mest elevvenlige Kommune 2015.

Det var et stolt Ballerup Fælleselevråd BAFE, der sammen med Maria Lundahl Assov (A), næstformand for Børne- og Skoleudvalget, modtog prisen som årets elevvenlige kommune 2015. Det er dermed anden gang, at Ballerup Kommune modtager prisen og det forpligter.

Første gang Ballerup modtog prisen var i 2011 og siden har kommune arbejdet på at inddrage elever i de beslutninger, der vedrører dem i dagligdagen. Det betalte sig altså.

Prisen uddeles årligt af elevorganisationen Danske Skolelever i forbindelse med deres generalforsamling, der i år foregik i Randers. Her var 425 skoleelever fra hele landet samlet til tre dages generalforsamling og der var enighed om, at Ballerup skulle have hæderen igen.

Ballerup har haft et fælleselevråd siden 1980, hvilket er helt unikt. Det består af ni medlemmer, der så vidt muligt er en del af beslutningsprocesserne indenfor skoleområdet. De har været meget aktive omkring skolestrukturen, når de har været i dialog med Børne- og Skoleudvalget, skolelederne og elevrådskontaktlærerne.

Forbilledligt

Formanden for Danske Skoleelever, Miranda Dagsson overrakte prisen med begrundelsen, »at eleverne i Ballerup på forbilledlig vis er blevet inddraget aktivt og konstruktivt i den politiske beslutningsproces. Fælleselevrådet er lykkedes med at få eleverne inddraget i planerne om skolesammenlægningerne i kommunen, hertil særligt i de demokratiske processer omkring hvordan elevrådene på skolerne skal fungere i en ny hverdag.

Stolt tradition

Hæderen glæder også formanden for Børne- og Skoleudvalget, Peter Als (A).

»Det er en gammel tradition i Ballerup, at vi inddrager eleverne i beslutninger, der vedrører deres dagligdag, så vidt det er muligt. Og det har vi succes med. Det er anden gang at vi får prisen, hvilket er den første kommune nogensinde. Og det er vi stolte af. Men først og fremmest er vi stolte af, at vi har fået skabt så god en tradition med elevindflydelse,« siger Peter Als.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *