Al-Hariris forklaringsproblem
Debat Natasha al-Hariri fremkommer i Ballerup Bladet den 30. marts med en stribe beskyldninger mod undertegnede og truer mig endda med et injuriesøgsmål.

Hvis Natasha al-Hariri ellers kunne læse, ville hun kunne se af mit indlæg, at jeg ikke beskylder hende personligt for at skjule flygtninge. Jeg har ingen viden om, hvorvidt hun gør dette eller ej.

Jeg refererede alene til det formål, som den organisation, hun arbejder for Komiteen Flygtninge Under Jorden/Refugees Welcome, har. Jeg citerer her fra foreningens hjemmeside: ”De første mange år arbejdede vi kun med flygtninge, der af forskellige årsager var gået under jorden – bla. tilbød vi lægehjælp længe før Røde Kors-klinikken for udokumenterede åbnede i 2012. De seneste år har vi arbejdet mest med at yde rådgivning til asylansøgere, som bor i asylcentrene.

Derfor ændrede vi navnet til Refugees Welcome, da vi langtfra kun hjælper folk under jorden, og fordi asylansøgerne havde svært ved at forstå det lange, danske navn.”

Ifølge foreningens hjemmeside arbejder man altså stadig med at hjælpe udlændinge, der opholder sig illegalt i landet.

I forhold til Muhammad Tahir ul-Qadri, så vil jeg – undtagelsesvis – tillade mig at gøre en tidligere socialdemokratisk ministers ord til mine egne – nemlig Karen Hækkerups. Hun sagde sådan her til Berlingske Tidende den 6. september 2012, da hun meldte afbud til det af Natasha al-Hariri arrangerede møde mellem Hækkerup og Tahir ul-Qadri

”Jeg ved, at vi har én ting til fælles, og det er, at man skal være imod terror og ikke anvende selvmordsbomber. Når det så er sagt, så er de værdier, han står for, så fremmede for det, jeg tror på. Jeg er demokrat, han går ind for sharialov, og derfor synes jeg ikke rigtigt, vi har nogen fælles sag. Noget af det, der virkelig støder mig, er, at han var med til at lave Pakistans blasfemilov. Det er den lov, vi lige nu ser, kan betyde, at en 11-årig handicappet pige risikerer dødsstraf, fordi hun angiveligt har revet en side ud af Koranen.”

Ja, det er unægtelig svært at se, hvad man kan bruge Tahir ul-Qadri til i en dansk kontekst, hvis man ikke lige hedder Natasha al-Hariri

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *