16 år som købmand i Centrumgaden er snart fortid
eurospar_1.jpg
Siden 1999 har lokalerne her bag indgangen været supermarked, ejet af Jørgen Andersen. Nu lukker han forretningen. Men et nyt supermarked står på spring. Foto: Foto: Flemming Schiller.
Lukning Et af Ballerups velkendte supermarkeder midt i Centrumgaden er ved at være en saga blot.

Eurospar, der tidligere hed Prima og SuperBest, drejer nøglen med udgangen af maj måned. Butikken har været supermarked i mange år og JA overtog lokalerne i 1999, da ISO flyttede til Ballerup Centret og indrettede sin SuperBest i lokalerne. Det begyndte som en gedigen succes med masser af kunder, et stærkt brand og et dyrere og mere lækkert alternativ til de billige discountsupermarkeder. Tiderne skiftede, Prima blev til SuperBest og SuperBest til Eurospar i det seneste år. Jørgen Andersen kunne ikke opnå den rette husleje i forhold til lokalernes stand hos udlejer og samtidig lukker Eurospar-kæden på landsplan ned. Derfor har JA besluttet at stoppe med supermarkedet i Ballerup. Han kan dog afsløre, at en søsterkæde til Eurospar, KIWI, har indgået lejeaftale og vil fortsætte med dagligvarer efter en større renovering hen over sommeren. Posthuset fortsætter i ombygningsperioden.
Discount vandt

»Da jeg overtog og indrettede Prima var der et stort potentiale. Konkurrencen indenfor dagligvarer er skærpet og samtidig steg huslejen i lokalerne. Jeg forsøgte at få lejen ned i et niveau, som jeg følte passede til lokalerne. Det endte med, at Nordea Ejendomme (som ejer bygningen, red) kun ville give lav husleje, hvis de ikke kunne finde en anden lejer. Samtidig skulle jeg binde mig i 10 år, og det ville jeg ikke på det nuværende marked. Så da udlejer havde fundet en ny lejer, var enden på den historie,« siger Jørgen Andersen, der har været glad for sine knap 16 år i Ballerup og som nu ser frem til at sætte ekstra fokus på sin SuperBest-butik i Måløv som nu skifter navn til Meny og bliver en forretning, der skal appellere til kunderne på en helt ny måde.

Ny butik på spring

Tilbage i Ballerup er der dog ikke udsigt til færre dagligvarer i gågaden. For det er lykkedes at få endnu et supermarked i Dagrofa-koncernen til at flytte ind, nemlig KIWI.
»Det glæder mig, at der kommer en i samme ’familie’ ind i lokalerne. Det er godt for kunderne, at der stadig vil være et udbud af dagligvarer og at det bliver en butik i samme koncern,« siger Jørgen Andersen.

Samtlige 32 medarbejdere i den nuværende Eurospar er allerede sagt op, men en del har fået job hos den nye KIWI eller andre steder i koncernen. Samtidig fortsætter posthuset med at ligge på det nuværende sted og medarbejderne fortsætter ligeledes.

»Medarbejderne tog det pænt. Vi havde HR-folk med inde over og heldigvis er mange blevet genplaceret andre steder. Mange havde jo forberedt sig, fordi en del havde fornemmet, hvor det bar hen,« siger Jørgen Andersen, som dermed definitivt er ude af Ballerup og nu kun er aktiv i Måløv og Herlev.

Nyt navn i Måløv

Her vil han som nævnt fortsætte din dagligvarebutik, nu under navnet MENY fra den 2. maj. Det bliver en butik en del nyskabelser i forholdtil SuperBest. Butikken skal appellere til kunderne på en nye måde, og Jørgen Andersen glæder sig til at åbne den nye Meny-butik.

»Vi håber naturligvis, at vi kan trække nogle folk til den nye butik, der vil få et selvstændigt og stærkt brand, som en mere premium-segment butik. Det skal gerne være en oplevelse at komme i Meny. Men samtidig bliver det godt at kunne fokusere på butikken i Måløv og til gengæld gøre det 100 procent,« siger Jørgen Andersen, de siger tak for mange år i Ballerup og nu altså vil koncentrere sig om sit nye supermarked i Måløv. En æra er slut i Ballerup. Men snart vil et nyt supermarked se dagens lys. Efter et par måneders ombygning vil der igen være til at handle i de velkendte lokaler i Centrumgaden, nu står der bare noget andet på skiltet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *