Vi vil stadig have mest mulig økologi
Debat Kære Karsten Kriegel og Birte Kramhøft. Der er ikke meget nyt under solen.

Nu kunne det lyde som om, at jeg ikke vil fremme og øge den økologiske andel af madvarer i kommunen. Det var bestemt ikke hensigten med mit svar, da jeg blev spurgt til årsagen til den lavere økologiprocent i 2013.

Det jeg siger er, at vi ikke længere er forpligtede af Green Cities målsætning om 75 procent økologi i 2015, hvor kommunen er ansvarlig og hvor kommunen laver maden.

Man kunne fristes til at sige heldigvis trådte vi ud af samarbejdet, ellers var vi måske blevet ekskluderet på vores lavere resultat. Nu må vi så få indarbejdet vores egne kommunale mål for økologiprocent og anvendelse, så vi fremover kan se en øget økologiprocent.

Grunden til at forlade Green Cities var at vi skulle finde besparelser, og når valget så lige faldt på GC, så var det fordi at vi mente, at vi er blevet i stand til at stå på egne ben. Vi har lært meget af medlemsskabet og vi har fået erfaringer, som vi arbejder videre med i hverdagen. Det var bestemt ikke for at droppe økologi i kosten.

Må jeg slå helt fast at vi stadig arbejder med mest mulig økologi. Vi socialdemokrater har et stort ønske om at tilbyde mest muligt økologi når kommunen serverer og helt sikkert de steder, hvor der er mest brug for en kost som både er sund og økologisk, altså hos børn og ældre. Der er absolut en god grund til økologi. Det mener både socialdemokraterne og jeg som formand stadig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *