Unge iværksættere kvalificerede sig til DM
HG-piger-til-DM-2-copy.jpg
Car Detect: Camilla Stender, Camilla Jørgensen, Sofie Prang og Chilli Sarring er videre til DM i Entreprenørskab med deres betalings- og tyverisikringschip. Foto: Privatfoto
Opfindelse Fire talentfulde piger har udviklet en smart chip, som kan bruges til at betale for benzin på tankstationer. Den sikrede dem en pris til regionsmesterskaberne i Young Enterprise, så nu er de videre til DM.

Der var elever fra både Ishøj, Køge, Lyngby og Ballerup, da der sidste fredag blev dystet på gode produktideer og forretningskoncepter til regionsmesterskaberne i Young Enterprise regi, som blev afholdt i Ishøj.

Fra HG Ballerup deltog blandt andre Camilla Stender, Chilli Sarring, Sofie Prang og Camilla Jørgensen, som imponerede dommerne med deres idé.

De fire ambitiøse hg-elever stillede op med deres firma Car Detect. Sammen har de udviklet en chip til biler, der kan bruges til at betale for benzin på tankstationer. Chippen virker som et nemt betalingsmiddel, men også som en effektiv tyverisikring for både tankstationer og bilejere.

Biler med chippen bliver nemlig automatisk registreret på tankstationerne, når der betales for benzin.

Dommerne hæftede sig ved, at chippen var det produkt, som havde det største potentiale blandt de mange smarte produkter til mesterskabet.

Bøvlet med debetkort

Det var Chilli Sarring, som i første omgang kom på ideen om en betalingschip, da hun som studerende med en forholdsvis lav indkomst bruger et debetkort som betalingsmiddel. Det betyder, at blandt andre tankstationer trækker 500 kroner mere end betalingsbeløbet i depositum som sikkerhed, når hun betaler.

»Jeg var lidt træt af, at jeg altid skulle ind og betale kontant for at undgå, at blive trukket de 500 kroner, som jeg jo først fik tilbage senere på måneden, så jeg tænkte, at der måtte være en nemmere måde at betale benzin på og samtidig sikre sikkerhed for betalingen,« forklarer hun og fortsætter:

»Chippen skal være integreret i bilens bagagerum, så den virker i princippet også som sikkerhed for bilejeren, for bliver bilen stjålet, vil den blive registreret på tankstationer, hvis tyvene skal have benzin på.«

DM i Industriens Hus

Netop den dobbelte funktion blev debatteret med dommerne, som mente, at pigerne skulle finde ud af, om de ville fokusere mest på, at chippen var en tyverisikring eller et smart betalingsmiddel, som også kunne bruges i andre sammenhænge end på tankstationer, for eksempel til at betale i drive-in restauranter.

Ideer og overvejelser, som pigerne kan tage med sig, når de skal forsøge at snuppe guldet til DM i Entreprenørskab i Industriens Hus den 15. april.

Men i første omgang kan de fire piger pynte sig med ’society-globalisation prisen’ som de fik ved regionsmesterskaberne – sammen med billetten til DM.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *