Ulykkelig kat blev reddet af brandfolk
brand.jpg
Brandmændene gjorde klar til at hente katten ned. Kort efter havde den atte fire poter på jorden og var væk i løbet af et splitsekund. Foto: Lizet Bøgelund
helte I to dage sad en stakkels kat hjælpeløst fanget i et træ i Ballerup, inden det lokale brandvæsen forbarmede sig over den og hentede den ned.

»Det var ganske forfærdeligt. Det stakkels kræ kunne jo ikke selv komme ned og den hylede og jamrede, så det ikke var til at holde ud at høre på. Det var så synd for den,« fortæller Lizet Bøgelund, der bor i boligafdelingen Ellebo i Ballerup.

Lizet Bøgelund var sammen med de øvrige naboer vidne til den stakkels kats elendighed, da den var kravlet højt op i et træ og ikke selv kunne komme ned.

I to døgn, fra 17. til 19. februar, sad katten ’’fanget’’ i træet og miavede hjerteskærende – til stor frustration for naboerne, der flere gange forsøgte at kontakte Dyrenes Vagtcentral 1812.

»De fortalte at man først reagerer på sådanne henvendelser efter at katten har sidder tre døgn oppe i træet,« fortæller Lizet Bøgelund og fortsætter:

»Det kunne vi beboere egentlig ikke vente et døgn mere på, og der havde efterhånden samlet sig en del forbigående, som kunne se og høre katten.«

Drenge ringede 112

Blandt de forbipasserende var tre drenge, der besluttede at ringe 112. De fik forklaret situationen, og da det lokale brandvæsen heldigvis ikke var optaget af andre opgaver, kom der snart to brandbiler trillende til Ellebo.

Brandvæsenet-redder-kat-ned-fra-træ-(3)-copy

I løbet af kort tid fik brandmændene fra Ballerup Brandvæsen gjort stige og mand klar til opstigning, hvorefter brandmanden med et fast greb i nakkeskindet på den udmattede kat fik reddet dagen.

»Den hang bare helt slapt, da han bar den ned, men i samme sekund han slap, var den væk,« fortæller Lizet Bøgelund, der er ovenud taknemmelig for, at Ballerup Brandvæsen rykkede ud og hjalp den stakkels kat.

»De er dagens helte. Og beboerne her på Baltorpvej 65 synes, at de fortjener hæder og ære for den gode gerning,« siger Lizet Bøgelund.

Vi her på avisen er helt enige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *