Trafikken på Bybuen
Debat Debatten om Skovlunde Bymidte, Ballerup Boulevard samt de omliggende veje bliver heldigvis fortsat.

Nu er der kaldt ind til et borgermøde på Rosenlund Skolen den 9. april, hvor alle ”Skovlundere” kan komme til orde, og det bliver selvfølgelig spændende at høre de mange forskellige idéer.

Ulla Sommer har i sidste nummer af Ballerup Bladet kommenteret mit indlæg om trafikken i Skovlunde og konkluderer at der i gennemsnit kører 1,6 biler på Bybuen i minuttet.
Statistikken fra 2013 viser, at der på et hverdagsdøgn i gennemsnit kører 2244 biler og det tal har fru Sommer så tryllet lidt med og fundet ud af, at det bliver 1,6 biler i minuttet.

Statistikker kan vise forskellige ting, men her viser den ikke, hvornår trafikken er værst, men lad os se lidt på tallene.

Jeg er helt sikker på, at mindst 80 procent af bilerne kører i tidsrummet klokken 7 til 19, i det øvrige tidsrum er der næsten ingen trafik. Det vil sige, at der i dagtimerne kører 2,5 biler pr. minut i gennemsnit på Bybuen.

Vi er mange fra Ringtoften, der har observeret trafikken på Bybuen, og alle er stærkt utilfredse med, hvor mange der kun bruger den som gennemkørsel til Ballerup Boulevard.
Ballerup Kommune har også været klar over, at forholdene i Bybuen ikke var i orden, ellers havde de sikkert ikke udført fartdæmpende foranstaltninger! Det er meget tit, at der kommer en gennemkørende karavane med 6 til 10 biler uden ærinde i Bybuen.

Det er rigtig, at Bybuen har forbindelse til Skovlunde Station og plejehjemmet Lundehaven, men den del af trafikken generer ikke i nævneværdig grad, og den vil i fremtiden kunne køre tilbage ad Torvevej til Ballerup Boulevard.

Netop Skovlunde Station og stationspladsen kan blive meget vanskelig at integrere i planerne om en samlet Skovlunde bymidte på grund af trafikken på Bybuen.

Det er et udbredt ønske fra mange beboere i Ringtoften, at Bybuen bliver lukket for udkørsel til Ballerup Boulevard, så vi kan få rolige trafikale forhold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *