Ti kommuner i samarbejde om Harrestrup Å
Harrestrup_aa-copy.jpg
Harrestrup Å løber gennem ti kommuner og flere steder giver skybrud anledning til store oversvømmelser. Derfor vil kommunerne nu samarbejde om at skybrudssikre åen. Foto: Arkivfoto
regn Ti kommuner har skrevet under på en samarbejdsaftale om at sikre områder langs Harrestrup Å mod de voldsomme regnmængder, som de senere års skybrud har budt på.

Der blev taget et vigtigt skridt mod at forebygge oversvømmelser, da Jesper Würtzen sammen med ni andre borgmestre og forsyningsselskaberne fredag den 27. februar satte deres underskrift på en samarbejdsaftale om skybrudssikring af Harrestrup Å.

Den 20 kilometer lange Harrestrup Å løber gennem ti kommuner i hovedstadsområdet og er en vigtig kanal for afledning af regnvand. Men regnmængderne ved de senere års skybrud er ved at blive for meget for åen.

»I Ballerup er risikoen for oversvømmelser afgrænset til enkelte lokalområder, men det er vigtigt, at vi ser ud over vores egen kommunegrænse og tager fælles ansvar for klimaproblemerne. Derfor er jeg glad for, at vi er nået frem til denne samarbejdsaftale,« siger borgmester Jesper Würtzen.

De ti kommuner, der afleder vand til Harrestrup Å-systemet, har allerede i godt et år regnet på mulighederne for at forebygge oversvømmelser ud fra en computermodel, der kan regne på, hvordan regnvandet bevæger sig i området.

Ballerup har stort ansvar

»Computermodellen har vist, at Ballerup kommune er en af de forsyninger, der bidrager med mest regnvand til Harrestrup Å. Derfor har vi et stort ansvar i at sikre, at vores regnvand ikke skaber oversvømmelser længere nede af Harrestrup Å-systemet,« siger bestyrelsesformand for Forsyning Ballerup Ole Nielsen.

Næste skridt bliver at lave en samlet plan for, hvilke anlæg der skal etableres og i hvilken rækkefølge. Den forventes godkendt i løbet af 2016, hvorefter man kan tage fat på de konkrete projekter, hvor forsyningsselskaberne vil stå for de praktiske anlæg.

De ti kommuner i aftalen er Albertslund, Ballerup, Brøndby, Frederiksberg, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, København og Rødovre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *