Socialdemokratisk fallit kræver ny medicin
debat Hvordan kan vi som borgere i Ballerup gøre en forskel i den store sammenhæng?

Den seneste kampagne imod flygtninge og indvandrere, er simpelthen bare for meget, men der er også salget af DONG til Goldman Sachs, manglende vilje til at hjælpe de mange arbejdsløse, nedskæringer i daginstitutionerne og dårlige forhold for de ældre, lovgivning om regler for arbejdstid for lærere, etc.

30.000 flygtninge skal nu beskæftiges i kommunerne – ikke til overenskomstmæssig betaling, men som nyttejobs o.s.v. Jobs der i dag ofte varetages af ufaglærte arbejdere, som nu frygtes at blive presset ud i arbejdsløshed. De mange nedskæringer på den kollektive velfærd, masseafskedigelserne i den offentlige sektor er sket samtidig med skattelettelserne til de økonomisk bedst stillede. Læg dertil partitoppens ukritiske opslutning bag EU, herunder til fjernelse af retsforbeholdet. Og med Danmarks støtte til USA’s krige har vi medansvar for at millioner af mennesker er på flugt, hvor statsministeren lukker øjnene og forsøger at sende dem videre til vores nabolande.

Jeg er nu nået dertil, at Socialdemokratiet med Helle Thorning og Corydon står for en politik, der ligger så langt fra de værdier, som Socialdemokratiet tidligere stod for, at de ikke bør regnes til rød blok, ligesom de radikale heller ikke hører hjemme der. Dette betyder at rød blok (SF og EL) tilsammen har omkring 17 % af stemmerne ved et kommende valg. Det bliver ikke sjovt, ligesom det heller ikke har været det med Socialdemokratiet som ledende regeringsparti i denne periode. Det socialdemokratiske flertal i kommunalbestyrelsen har i hele forløbet være SR-regeringens forlængede arm, hvorfor der heller ikke her er nogen rød politik at samles om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *