Slut med at sætte skolebørn af ved Måløv Kirke om morgenen
Måløv-trafik-copy.jpg
Der har længe hersket kaotiske forhold ved Måløv Kirke i morgentimerne, når travle forældre skal sætte skolebørn af samme sted som cyklende og gående skolebørn skal passere. Men nu er det slut. I løbet af de næsten 14 dage bliver området forbudt for bilister i morgentimen 7.30 til 8.30. Foto: Arkivfoto
Trafik Forældre må finde andre veje i Måløv. Nu bliver det forbudt at køre ind på kirkens område, når børnene skal sættes af ved Måløv Skole om morgenen.

I årevis har der været talt og skrevet meget om det trafikkaos, der hersker omkring Måløv Kirke på Kratvej hver morgen, når skoledagen nærmer sig sin begyndelse på Måløv Skole.

Den smalle og trafikerede Kratvej i kombination med en masse skolebørn på gåben og cykler samt forældre i bil, der bruger kirkens parkeringsplads som afsætnings- og vendeplads er en yderst uheldig cocktail. Det har alle været enige om, men det har taget utrolig lang tid for kommunen at finde ud af, hvad der skal gøres ved problemet.

»Det er jo kompliceret og der er mange hensyn at tage. Men det vigtigste er selvfølgelig at sikre skolebørnene en tryg og sikker skolevej,« siger borgmester Jesper Würtzen (A).

Kompliceret fordi man gerne vil bevare ’’den gamle landsby’’ med kirken og de gamle gårde, men samtidig gerne vil forbedre skolevejen for de mange børn, der hver dag skal til og fra Måløv Skole.

En times bilfri zone

Men kommunen er nu landet på en løsning, der forbyder biler og motorcykler på kirkens parkeringsplads samt den lille vej nord for kirken i morgentimen mellem 7.30 og 8.30, hvor alle børnene er på vej i skole.

Dermed må de mange forældre, der hver morgen sætter børn af ved kirken finde nye morgenritualer. I stedet for at bruge Kratvej skal disse nu benytte parkeringspladsen ved børnehuset på Liljevangsvej eller ved kulturhuset eller hallen, hvor børnene så kan gå af stien til skole – en tur på omkring 400 meter for indskolingsbørnene.

Ved børnehuset bliver der reserveret cirka ti pladser til 15 minutters parkering i samme tidsrum, 7.30 til 8.30, så forældre, der ønsker at følge børnene helt hen til skolen, kan holde her kortvarigt.

Samtidig vil man i samarbejde med skolebestyrelsen og skolens personale forsøge at få dirigeret de elever, der cykler fra Søndergårdskvarteret til Måløv Skole væk fra Liljevangsvej, så de i stedet benytter skolestien langs boldbanerne og derfor ikke kommer i karambolage med bilisterne, der sætter børn af på Liljevangsvej.

»Der er ikke andre måder at løse det på. Så skulle vi rive noget ned på Kratvej og det er ikke noget reelt alternativ,« forklarer Jesper Würtzen.

Lidt mere besværligt

Borgmesteren er godt klar over, at der nok vil være nogle forældre som synes, at det bliver besværligt at aflevere børnene, når de nye regler træder i kraft.

»Men man skal bare huske på, at vi gør det for børnenes skyld – for at de kan komme sikkert i skole,« siger han.

Som vi tidligere har beskrevet her i avisen, er det da også noget af en nervepirrende forestilling at se skolebørn på gåben og cykler sno sig ind og ud mellem bakkende og vendende biler på kirkens parkeringsplads op til ringetid om morgenen.

Samtidig er trafikken på Kratvej steget og steget, men det håber kommunen også at kunne gøre noget ved – dels ved at fjerne de biler med forældre, der skal aflevere børn i skolen. Men også på sigt ved at få etableret vejbump og hævede flader, der skal fungere som overgange for cyklister.

»Vi vil have bilisterne ud på de store veje. Kratvej skal ikke bruges som gennemkørselsvej for de bilister, der lige vil smutte igennem, når de skal op mod Furesø,« understreger borgmesteren.

Træder i kraft om få dage

De nye forbuds- og færdselstavler vil blive sat op ved kirken og Liljevangsvej i løbet af de næste 14 dage. Så forældre i bil, der skal aflevere børn på Måløv Skole kan allerede nu begynde at forberede sig på, hvor de fremover vil sætte ungerne af.

Hvordan vil I håndhæve de nye regler?

»Vi snakker selvfølgelig med politiet og så skal vi også snart behandle sagen om at få etableret parkeringskontrol her i kommunen,« siger borgmester Jesper Würtzen.

De øvrige planer om etablering af bump, hævede flader og eventuelt yderligere ’’kiss and ride’’ pladser, hvor forældre kan sætte skolebørnene af om morgenen forventes at blive gennemført henover foråret, så det hele er færdigt til skolestart 20015/16

1 kommentar om “Slut med at sætte skolebørn af ved Måløv Kirke om morgenen”

 1. Susanne Gottschalck siger:

  Hej.
  Jeg sidder i skolebestyrelsen på Måløv skole og det vil være på sin plads
  at Ballerup Kommunes politikkere læser de høringssvar de så venligt beder os forældre om
  at udfærdige. Ballerup Kommunes politikkere taler så meget som samarbejde og dialog med de lokale borgere, men denne løsning er besluttet egenrådigt og uden en dialog med de involverede. Ballerup kommune omtaler deres borgeren som samarbejdspartner, det præger denne beslutning om pakeringsforbud dog ikke præg af. Næ det er nærmest et dekret fra politikernes side.
  Vh.
  Susanne Gottschalck

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *