Skiftedag i Højengen
højengen_7.jpg
En kedel på komfuret og et viskestykke blev ikke fundet værdigt til at komme med. Man skulle næsten tro, at nogen ville komme hjem lige om lidt og lave te. Foto: Flemming Schiller
Rydning Haveforeningen Højengen er tømt for beboere. Nu er gravemaskinerne rykket ind. Nedrivningen og transformationen er i gang.

Da beboerne rykkede ud af haveforeningen Højengen den 2. marts rykkede nogle andre ind. Det var gravemaskinerne og nedrivningskøretøjerne, der nu er i gang med at omdanne det tidligere fristed til en naturpark. Det kræver, at de gamle og forladte huse forsvinder, at jorden graves op og der bygges nye ting.

Galleri: Billeder fra den forladte Haveforening Højengen

Allerede nu er der sat et stort hegn op omkring Højengen hvor et skilt proklamerer, adgang forbudt. Jorden er allerede kørt godt op af tunge køretøjer, og kan ved regnskyl omdanne adgangsvejen til et mudderbad.

Men transformationen er i gang. En del af husene står stadig. Tomme og forladte, med tydelige spor af et liv, der har været levet i området. Nogle er halvt nedrevede, andre står stadig som en tom skal, hvor enkelte efterladenskaber, gammelt tøj, gryder og et par ødelagte stole vidner om forfaldet.

Det stolte fælleshus er tømt og tilbage er bare de gule vægge, farvet efter røgen fra tusindvis af smøger igennem årene. Fællesmødet er slut. Nu rykker nedrivningen ind.

Vi gik en sidste tur i det naturskønne område inden den hidtidige historie forsvinder og en ny begynder. Næste gang er der blevet plads til natur, hygge og fælles udflugter for Måløv og omegns borgere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *