S skal have en ny grøn dagsorden
økologi Udtrædelsen af Green Cities betyder ikke, at Ballerup ikke vil økologien. Der skal en ny gennemgribende debat om bæredygtighed til, mener Helle Tiedemann (A).

Debatten om Ballerup Kommune som grøn eller ej fortsætter. Flere har stillet sig undrende overfor det faktum, at Ballerup Kommune meldte sig ud af Green Cities og dermed fraskrev sig forpligtelsen til at levere en økologiprocent på 75 i 2015. Det har afstedkommet en del kritik af kommunens valg, men ifølge formand for Teknik- og Miljøudvalget, og kommunalt medlem af Grønt Råd, Helle Tiedemann (A), er kritikken forfejlet.

»Det handler ikke om, at Ballerup ikke vil have en grøn dagsorden. Det vil vi meget gerne. Faktisk vil vi gerne tage en gennemgribende diskussion om alt det grønne. Både økologien, bæredygtigheden, byggeri og eksempelvis udledning af pesticider. Men vi følte, at vi ikke fik det ud af vores medlemsskab af Green Cities, som vi ønskede og at vi selv kunne definere den grønne dagsorden på egne ben. Derfor var det ikke værd at betale det kontingent og forpligte os til noget, som vi følte vi kunne gøre bedre selv,« siger Helle Tiedemann.

Hun understreger, at Socialdemokraterne har store grønne ambitioner på kommunens vegne og at man nu vil tage den førnævnte grønne debat generelt i partiet i Ballerup.

Grønne skolefrugter

Der har også lydt kritiske røster i forbindelse med, at frugt-ordningerne i skolerne ikke omfatter økologisk frugt og at der ikke er lokale leverandører. Men det handler om målsætning og økonomi, siger Helle Tiedemann.

»Hvis vi havde taget den debat om økologien, så havde det måske også været en del af betingelsen for at levere til skolerne, at det skulle være økologisk frugt. Jeg mener personligt, at børn skal have det økologiske, for de kan ikke selv vælge. Så jeg mener bestemt, at der skal være økologisk frugt i skolerne og den debat vil jeg meget gerne tage med partiet,« siger Helle Tiedeman.

Hun understreger samtidig, at det har handlet om økonomisk prioritering på leveringstidspunktet, da man valgte en udenbys leverandør til frugtordningerne.

»Der har været nogle økonomiske rammer, som vi har været nødt til at tage hensyn til, da det kom til frugten. Men jeg så gerne, at man kunne bruge lokale og økologiske leverandører. Men økonomien spiller ind. Men får vi den grundlæggende debat og finder ud af, hvor vi vil hen generelt med det grønne, så kan det også blive en del af leveringsbetingelserne,« siger Helle Tiedemann.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *