Politi uge 12
døgnrapporten Her er sidste uges døgnrapport fra Københavns Vestegns Politi:

Kørte uden gyldigt kørekort

Onsdag den 18-03-2015 kl. 11.15 bragte en politipatrulje en personbil til standsning på Motorring 3 efter slingrende kørsel.

Føreren, en 30-årig mand fra Ballerup, havde ikke generhvervet sit kørekort og blev dermed sigtet for at køre uden førerret. Han erkender sigtelsen.

 

Mere kørsel uden kørekort

Onsdag den 18-03-2015 kl. 17.25 blev en bilist rutinemæssigt standset ved en tankstation. Føreren, en 27-årig mand fra Ballerup, var frakendt førerretten og han blev dermed sigtet for at køre i frakendelsestiden.

 

Spritkørsel

Lørdag den 21. marts omkring klokken 01.30 blev en bilist stoppet i en rutinekontrol på Ringtoften i Skovlunde. Her viste det sig, at den 52-årige mandlige fører af bilen var påvirket af alkohol og blev derfor anholdt.

Han blev efterfølgende kørt til politigården for at få taget en blodprøve. Manden kørte desuden også uden at have generhvervet kørekortet og fik dermed en ekstra sigtelse med.

 

Uden kørekort

Lørdag klokken 18 blev en 30-årig mand fra Ballerup standset på Tempovej. Han kørte bil selvom han ikke havde noget kørekort, fordi han var frakendt det. Han blev anholdt og sigtet.

 

Fuld igen bag rattet

Søndag den 22. marts kort før kokken 01 slingrede en bil mistænkeligt ned ad Jægertoften i Skovlunde. En politipatrulje spottede den usikre kørsel og fik stoppet bilen.

Den 46-årige fører fra lokalområdet var ganske rigtigt beruset og blev derfor anholdt og kørt til en blodprøve. Det var imidlertid ikke første gang, at manden sad bag rattet med promille i blodet, så hans kørekort blev administrativt inddraget.

Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægten og promillens størrelse, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Tjener man f.eks. 250.000 kroner, koster kørsel med en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, mens en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner.

Promiller mellem 0,5 og 1,2 udløser altid en betinget frakendelse af kørekortet. Ved promiller over 1,2 mister man førerretten straks.

Når frakendelsestiden er udløbet, skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter kan man begynde at tage kørekort helt forfra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *