Overdrivelse fremmer ikke altid forståelsen
Debat  Jeg læste den 10. marts et indlæg fra Ole Pedersen, der bor på Ringtoften, om trafikken på Bybuen.

Han henviser til en trafiktælling fra Ballerup Kommune, der viser trafikmængden på Bybuen, som angiveligt skulle være på 2244 biler i døgnet.

Kors! Ballerup Boulevard gå hjem og læg dig. Det vil svare til, at der i timen køre 93 biler igennem Bybuen alle hverdage døgnet rundt (24 timer), og hvis vi så nedsætter tiden til kun at gælde fra kl. 06.00 til 20.00, drejer det sig om 160 biler i timen.

Nu bor jeg ikke selv ved Bybuen, men det gør min gamle mor. Hende besøger jeg næsten hver dag, på næsten alle tider af døgnet og det er ikke hendes eller mit indtryk, at det drejer sig om denne store mængde biler.

De billister der bruger Bybuen mest, er dem der bor i Ringtoften og Lilletoften og det er også min observation, at det er disse bilister der mest bruger smutvejen. Man skal være meget lokalkendt for at kende denne smutvej.

Min mor er til gengæld om morgenen og til fyraften lidt generet af bilerne fra Ring-
toften. Der er mange der køre lidt for stærkt og lidt for larmende på den.

Statistikker er jo herlige, man kan bruge dem eller misbruge dem, al efter ens bagtanker.

Ballerup Kommune kan have en bagtanke med at udlægge et så stort tvivlsomt tal, andre kan jo udbrede dette tal for egen vindings skyld. Man kan jo ikke tjekke det, for hvem foretog opmålingen og hvad er formålet med opmålingen og er den sand?

Hvor på Bybuen blev opmålingen foretaget. I begyndelsen lige efter Banegårdspladsen, midt på efter Ringtoften, eller ved ind- og udkørslen fra Ballerup Boulevard , eller blev den foretaget alle tre steder. Ja det er spørgsmålet, som Hamlet sagde.

Jeg synes. vi byboere skal til at acceptere, at vi bor inde i byen. Der er trafik omkring os, ja det larmer, men vi kan jo godt lide vores biler, vi bruger dem jo gerne, hellere dem end det offentlige. Så er det ikke på tide, at vi ikke hele tiden lukker veje, fordi det lige netop her generer os selv, men kunne være til gavn for miljø og andre.

Jeg bor selv for enden af en lukket vej, Marievej, jeg har længe ønsket at den kunne være åben i vores ende, så vi slap for at køre i en stor bue uden om, for at komme til Ballerup og motorvej, så alle dem der bor længere nede af Marievej, slap for vores kørsel ned af vejen, for at komme ud af området, og samtidig slap vi også for dette ekstra unødige udslip af fossile brændstoffer.

Men det er mine naboer og kommunen ikke enige i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *