Om Satspuljen
Debat Hvorfor skal midlerne til Satspuljen betales af folkepensionisterne?

I følge reglerne er Satspuljen reserveret til særlige tiltag på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet med henblik på, at forbedre vilkårene for modtagere af overførselsindkomsterne og svage grupper i samfundet.

Alligevel fremgår det af den politiske anti-radikaliserings aftale, der blandt andet skal styrke PET, at aftalens indhold skal betales af penge fra Satspuljen?

Jeg kan ikke umiddelbart se, at af-radikaliserings aftalen falder ind under dette regelsæt? Det ligner et misbrug af Satspuljen?

Satspuljens midler skaffes alene ved år efter år, at tage en procentdel af midler afsat til personer på overførselsindkomst og herunder alle folkepensionisterne. Vores folkepensionister får på den baggrund udhulet deres pension år efter år og det har indtil nu bevirket, at folkepensionisterne har mistet 8.000 kroner i årlig pension.

Jeg finder det ikke rimeligt, at det er disse svage grupper, der alene skal betale Satspuljemidlerne. Hvorfor skal den rige del af befolkningen ikke betale til denne pulje?

Hvorfor er Satspuljen ikke under Finansloven så det er alle landets skatteborgere, der skal bidrage til denne ellers fornuftige pulje?

1 kommentar om “Om Satspuljen”

  1. Mette Hedegaard siger:

    Hej Torben
    Jeg er helt enig!

    Mvh Mette Hedegaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *