Økologisk mad er sundere
Debat I Ballerup Bladet den 10. marts forsøger Aage Søgaard Andersen at begrunde at det er ligegyldigt om man spiser økologisk eller ej, idet han hævder at der ikke findes dokumentation for at økologisk kost er sundere end konventionel kost.

Det er korrekt at der indtil for nylig ikke har kunnet findes overbevisende dokumentation for at økologisk kost er sundest men det findes der altså nu. En stor engelsk undersøgelse fra 2014, offentliggjort i det anerkendte tidskrift British Journal of Nutrition, har dokumenteret at økologisk kost af flere forskellige grunde ER sundere end konventionel kost.

Hertil kommer at økologisk dyrkede grøntsager smager langt bedre end konventionelle fordi de ikke er presset til at vokse unaturligt hurtigt ved hjælp af kunstgødning.

Endelig er det naturligvis en sundhedsmæssig fordel at for eksempel økologiske æbler ikke er sprøjtet med pesticider som ikke kan vaskes ordentlig af.

2 kommentarer om “Økologisk mad er sundere”

  1. claus hansen siger:

    Noget af det, der fremhæves er øget indhold af antioxidanter i økologiske afgrøder samt myten om antioxidanternes sundhedsmæssige egenskaber Derfor skal følgende link oplyses:

    http://www.b.dk/sundhed/christian-bitz-antioxidanter-er-du-klar-til-et-antiklimaks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *