Ni borgmestre mødte justitsministeren i Ballerup
borgmestertræf-i-Ballerup-copy.jpg
Otte af de ni borgmestre (den ene måtte gå tidligt) som mødtes med Justitsminister Mette Frederiksen til en snak om kriminalitet og utryghed i de udsatte boligområder på Vestegnen. Foto: Privatfoto
kriminalitet Der var borgmestertræf på Ballerup Rådhus i onsdags, hvor Justitsminister Mette Frederiksen havde inviteret Vestegnens borgmestrene til møde om kriminalitetssituationen i kommunerne.

Onsdag den 4. marts mødtes Jesper Würtzen og otte borgmesterkollegaer med justitsminister Mette Frederiksen på Ballerup Rådhus. Formålet var en uformel snak om kriminalitetssituationen i kommunerne og fokus var blandt andet på utrygheden i de udsatte boligområder i kommunerne omkring København.

Selvom kriminalitetsstatistikken går den rigtige vej, er der fortsat en udfordring i visse særlige boligområder.

»Som justitsminister er jeg hele tiden på jagt efter lokale idéer til hvordan vi forhindrer kriminalitet og sikrer færre ofre. Det er jo i kommunerne meget af arbejdet med at forebygge og skabe tryghed i boligområderne foregår. Jeg har fået flere gode ideer med til ministeriet og jeg ved at borgmestrene også fik inspiration fra hinanden,« fortalte justitsminister Mette Frederiksen efter mødet.

Lokale udfordringer

Borgmester Jesper Würtzen glæder sig naturligvis også over faldet i kriminaliteten, men er også helt opmærksom på, at flotte statistikker ikke er nok:

»Vi har stadigvæk nogle udfordringer i en række af boligkvartererne. Det drejer sig om en lille gruppe unge, der fylder meget i medierne og i forhold til at skabe utryghed i boligområderne,« siger Jesper Würtzen og fortsætter:

»Vi har opbygget et godt samarbejde med politiet og vores nabokommuner, men vi må konstatere, at vores forebyggende indsatser på tværs ikke har den store effekt på denne lille gruppe. Derfor bliver vi nødt til at tænke i alternative metoder, for det er ikke i orden, at de får lov til at sætte dagsordenen og skabe utryghed, når de står på gaden og sælger hash åbenlyst.«

Har brug for hjælp

Kriminelle handlinger er naturligvis politiets opgave. Men de kan ikke gøre det alene.

»Det er ingen hemmelighed, at vi i Ballerup har nogle udfordringer med åbenlyst hashsalg, som vi ser i området omkring Hede-Magleparken og ved Malmparken Station, det nævnte jeg også over for ministeren. Det er politiets opgave at reagere på disse kriminelle. Vi ved, at en del af dem kommer fra andre kommuner, siger Jesper Würtzen, der opfordrer alle til at bidrage i kampen mod kriminalitet og utryghed:

»Vi må konstatere at politi og kommune ikke kan komme kriminaliteten til livs alene. Det er vigtigt, at forældrene reagerer og bekymrer sig over, hvor deres børn er, og hvad de foretager sig i fritiden. Lige som køberen af hashen skal vide, at de er med til at støtte det kriminelle miljø ved køb af hashen.«

Husk Vestegnen

Borgmestrene fik også lejlighed til at udtrykke deres bekymringer i forbindelse med terrorhandlingerne i København overfor justitsministeren.

»Der var en generel bekymring hos borgmestrene over, at mange af politiets ressourcer er rykket til København i forbindelse med terrorhandlingerne i København. Vores bekymring går på, at det ikke må betyde en udhuling af indsatsen på Vestegnen. Derfor har vi aftalt at følge op og mødes i dette forum igen,« fortæller Jesper Würtzen.

Borgmestrene og ministeren har aftalt at mødes igen indenfor et par måneder.

De deltagende borgmestre var: Steen Christensen (Albertslund), Jesper Würtzen (Ballerup), Ib Terp (Brøndby), John Engelhardt (Glostrup), Karin Søjberg Holst (Gladsaxe), Thomas Gyldal Petersen (Herlev), Helle Moesgaard Adelborg (Hvidovre), Michael Ziegler (Høje Taastrup), Ole Bjørstorp (Ishøj).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *