Næsten rent bord af Ballerup OK
Løb Med foråret på vej vejrer også orienteringsløberne morgenluft, og sæsonen er da også så småt ved at komme i gang.

I forrige weekend deltog løbere fra Ballerup Orienteringsklub i flere stævner, ikke mindst i et lille specielt løb på Sjælland ved navn “I Troldens Fodspor”. Her gav en udvalgt skare på 50 løbere sig i kast med 7, 12 og 20 kilometer omkring Faxe.

Løbet blev arrangeret af Herlufsholm OK samt ’De Barske’, der har som formål at udbrede interessen for langdistanceløb og utraditionelle orienteringsløb. Flemming Vejen fra Ballerup OK fortæller om løbet:

Løberne blev kørt i bus frem til start og sat af midt i Faxe by. Så var det bare om at finde vej ud af byen, gennem Faxe Kalkbrud og skoven og videre ud til havet og Roklubben Viking ved Faxe Ladeplads. Her var der oven på strabadserne mulighed for at løsne de stive muskler i saunaen og komme ovenpå igen med en god gang varm suppe!

I Troldens Fodspor er et ganske specielt løb. Der løbes sjældent efter normale orienteringskort. Forrige år skulle der findes vej efter flere slags kort: flyfotos, kort hvor dele af signaturerne var fjernet samt gamle bykort med årtier på bagen.

Der var derfor spændt forventning om dagens udfordringer, ikke kun de fysiske, men i høj grad også de kortmæssige. Og sjovt blev det.

Der skulle findes vej efter mange fragmenter af kort, der som et kludetæppe var sat sammen på begge sider af et stort stykke vejrbestandigt papir. Et af kortene var over Faxe og omegn, som der så ud i 1949! Så er det om at løbe efter det eneste, der er tilbage fra dengang – højdekurverne og kompaskurs.

50 løbere stillede til start, heraf flere fra Ballerup Orienteringsklub, på en dag med slud, regn, blæst og bare få graders varme. Og det gik fremragende, for det blev til sejr i både 7 og 20 kilometer ved henholdsvis Frank Rasmussen og Bjørn Axelsen, samt en anden- og tredjeplads i 12 kilometer klassen, hvor Alex Ottesen slog klubkammeraten Claus Cederberg med to sekunder.

Altså næsten rent bord for Ballerup Orienteringsklub, der krydser fingre for flere gode præstationer i resten af sæsonen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *