Målløs over Socialdemokraternes politik
Debat Mere pisk og gulerod til de arbejdsløse.

Atter og atter viderebringer medierne fordomme mod arbejdsløse, der ikke gider arbejde, og forslag om at kontanthjælpen skal sættes ned. Men uden belæg for om forringelserne virker, for virkeligheden er at når der er job at få, vil langt de fleste gerne arbejde, hvis de kan.

Nu vil ”eksperterne” barbere 110 kroner af kontanthjælpen om måneden. Pengene skal bruges til at belønne de kontanthjælpsmodtagere, som er i praktik i virksomheder eller udfører nyttejob, som skal have 250 kroner ekstra om ugen for deres arbejde.

Men hvorfor skal andre på kontanthjælp betale for, at kommunerne ikke vil betale en overenskomstmæssig løn til de ledige i nyttejob? Det her system bliver mere og mere mystisk.
I Ballerup er det socialdemokraterne, der har magten til at gøre op med det her.

Socialdemokraterne har absolut flertal. Men når det kommer til realiteter gemmer de sig bag gamle floskler, og accepterer hermed at underbetalte kontanthjælpsmodtagere underminerer hele arbejdsmarkedet og den danske model.

Når kontanthjælpssystemet har disse slavelignende forhold, udhuler det fagforeningernes rolle at sikre ordnede løn og arbejdsforhold. Det er hykleri når man underbetaler kontanthjælpsmodtagere og bidrager til ’social dumping’, samtidig med, at man hylder ’Den danske model’.

Alle der pt. er i arbejde og får løn fra en arbejdsgiverudfører i realiteten nyttejob, for arbejdsgiveren får jo gavn af det udførte arbejde ved at tjene penge eller på anden måde får udført en opgave der kræver en løsning.

Men hvorfor skal arbejdsløse så udføre et job for det offentlige, hvad enten det er stat, region eller kommune, uden at de bliver aflønnet som de der er ansat i et reelt arbejde?

3 kommentarer om “Målløs over Socialdemokraternes politik”

 1. jørgen flyr siger:

  Jeg er nu nået dertil, at Socialdemokratiet med Helle Thorning og Corydon står for en politik, der ligger så langt fra de værdier, som Socialdemokratiet tidligere stod for, at de ikke bør regnes til rød blok, ligesom de radikale heller ikke hører hjemme der. Dette betyder at rød blok (SF og EL) tilsammen har omkring 17% af stemmerne ved et kommende valg. Det bliver ikke sjovt, ligesom det heller ikke har været det med Socialdemokratiet som ledende regeringsparti i denne periode. Den seneste kampagne imod flygtninge og indvandrere, er simpelthen bare for meget, men der er også salget af DONG til Goldman Sachs, manglende vilje til at hjælpe de mange arbejdsløse, nedskæringer i daginstitutionerne og dårlige forhold for de ældre, lovgivning om regler for arbejdstid for lærere, etc.

 2. jørgen flyr siger:

  En tænkende socialdemokrat …
  “Min første reaktion, da jeg så kampagnen, var, at nu er det nok – nu melder jeg mig ud! Men hvorfor skal jeg som gammelt trofast medlem af partiet melde mig ud, når det er de politiske opportunister i Folketinget og ikke mig, der er på gal socialdemokratisk kurs?
  Jeg håber, at opportunisterne bliver en parentes i den socialdemokratiske historiebog, og at partiet efter valgnederlaget vil rejse sig af asken og igen blive et parti, som man kan være stolt af.”
  Indlæg i Politiken d.d. af byrådsmedlem i Halsnæs, Torben Hedelund, om Socialdemokratiets valgkampagne.

 3. jørgen flyr siger:

  MetroExpress 27/03-15
  Socialmasochisterne
  I dagens klumme omtaler Huxi Bach den nuværende kampagne og linje fra Socialdemokratiet.

  Man kan ikke skrive socialdemokrat uden S og M. For tiden er det faktisk mest S/M. På den HÅRDE måde. Formand og statsminister Helle Thorning-Schmidt kan ses på siden af landets busser – og stort alle andre steder også – med Socialdemokraternes seneste budskab: Her i landet strammer vi!

  Og vi strammer mere end nogen andre. Vi er de strammeste. Så stram op, hvis du vil ind her. Altså mere pisk end gulerod. Og mere pisk end nogensinde før. Det gør ondt. Men det er nødvendigt. Og som Helle Thorning åbenbart selv siger: Du kan jo godt lide det. Det er det Danmark, du kender!

  Således må den almindelige socialdemokratiske vælger lægge røv til. I hvert fald de socialdemokrater, som havde håbet på en lidt mere humanistisk linje fra en rød regering, der gik til valg på forandring. De har i over 3 år fået kærligheden at føle.

  Man må derfor håbe, at de har udviklet en stærkt masochistisk side. At de simpelthen nyder at få smæk på den her måde. For intet tyder på, at Helle Thorning og co. har tænkt sig at lægge den nihalede kat foreløbig.

  Indenfor sadomasochismen opererer man – har jeg læst mig til! – med et såkaldt safeword. Et ord masochisten kan råbe til sadisten, hvis førstnævnte synes, at nu gør det lige rigeligt ondt. Men lad os være ærlige, Socialdemokratiet er ikke rigtige S/M´ere. For de har ikke noget safeword. De pisker bare løs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *