Lup på Ballerups idrætsliv
idræt-copy.jpg
Kommunen vil gerne vide mere om borgernes idrætsvaner. Derfor har de i øjeblikket gang i en stor undersøgelse, der skal kortlægge netop dette. Foto: Arkivfoto
undersøgelse Ballerup Kommune har sat en stor undersøgelse i gang for at blive klogere på det lokale idrætsliv blandt både børn og voksne.

Hvad er godt og hvad er skidt? Ballerup Kommune vil i samarbejde med Idrættens Analyseinstitut og Center for Forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund ved Syddansk Universitet have kortlagt borgernes idrætsvaner, foreningernes trivsel og adgangen til idrætsfaciliteter og udeområder i Ballerup.

Derfor har de sat en stor undersøgelse i gang, hvor de spøger en masse – både børn og voksne om deres idrætsvaner.

I første omgang har alle skolebørn fra 4. til 10. klasse i Ballerup deltaget i undersøgelsen sammen med foreninger og institutioner. Og nu er yderligere 3000 tilfældige voksne Ballerupborgere udvalgt til at deltage i undersøgelsen. De får en invitation per post til undersøgelsen, der skal besvaret på nettet.

Og Ballerup Kommunes idræts- og fritidsinspektør Peter Bøgelund opfordrer alle, der modtager en invitation, til at deltage i undersøgelsen:

»Ballerup Kommune har ønsket en analyse af idrætsområdet for at få overblik over borgernes idrætsvaner og for at imødekomme deres ønsker og behov for idrætsfaciliteter. Det er meget vigtigt, at man svarer på spørgeskemaet – også hvis man ikke interesserer sig for at dyrke sport eller motion. Vi har brug for et præcist billede af borgernes idrætsdeltagelse,« siger han.

Ny idrætspolitik

Undersøgelsen afsluttes til sommer og skal munde ud i en række konkrete anbefalinger og perspektiver, som kommunen kan bruge til at organisere og optimere brugen af de lokale idrætsfaciliteter.

Den skal desuden give indblik i foreningslivet og hvilke ønsker borgernes har, som kommunen kan medtænke i den nye idrætspolitik, som snart skal formuleres.

»Undersøgelsens resultater kan stå for sig selv og kan bruges i foreningernes og faciliteternes daglige arbejde, men den vil desuden naturligt indgå i det forestående arbejde med formuleringen af en ny, kommunal idrætspolitik, siger Peter Bøgelund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *