Lækker mad på skoleskemaet
resturant_grantofteskolen_161.jpg
Der blev knoklet på højtryk for at skabe stemning og god smag i Restaurant de L’amour på Grantofteskolen i den forgangne uge. Foto: Flemming Schiller
Restaurant Der var inviteret til lækker mad og hyggeligt samvær, da 7. klasserne på Grantofteskolen åbnede døren til deres restaurant i sidste uge.

Undervisning er ikke kun at terpe lektier og sidde ved sin stol og få lærdom i hovedet. Det kan også være helt anderledes og praktisk som når Grantofteskolen, som et led i hjemkundskabsundervisningen, åbner deres egen restaurant i en lille uges tid. Her skal eleverne stå for borddækning, indretning, madlavning, servering og samtidig drive restauranten som en forretning.

Sådan var det i den forgangne uge, hvor 7.y åbnede døren til Restaurant de L’amour. Her havde de inviteret alle, især familie og venner indenfor til en omgang lækker mad, tre retter med tilhørende drikkevarer og god betjening.

Galleri: Billeder fra restauranten

 

Mandag, tirsdag og onsdag var døren åben, og det hele kulminerede med 105 gæster onsdag aften. Og eleverne var, med et par enkelte undtagelser, meget begejstrede for projektet.

Socialt og lærerigt

»Vi begyndte søndag og de har knoklet benhårdt for at få det til at køre. De havde ingen normal undervisning, men var i stedet engageret i restauranten fra 10 morgen til kloken sent om aftenen. Og der var ingen der brokkede sig, for det er spændende projekt, der både lærer dem at drive virksomhed, have en anderledes form for undervisning og samtidig have noget socialt sammen,« siger Lars Ratsach, lærer for 7.y på Grantofteskolen.

Det var primært forældre og familie, der kom i restauranten, men der var mange gæster, der alle betalte for maden. Og overskuddet går til klassekassen og i sidste ende til en studietur i 8. klasse.

»Det er generelt et populært projekt, der giver eleverne en helt anden dimension i undervisningen. De får et helt nyt socialt samvær, de får et fælles projekt, som de brænder for. Så alle er som regel meget engagerede i det projekt, der er blevet en fast tradition,« siger Lars Ratsach.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *