Kommunen vil have flere pædagoger
Pædagog-COLOURBOX-copy1.jpg
Hvis det står til politikerne på Ballerup Rådhus, så skal der flere penge til pædagoger. Det kan en ny statslig pulje sørge for. Foto: Colourbox
personale Ballerup Kommune vil søge puljemidler. Det kan give over to millioner kroner til flere pædagoger.

Det er ikke nogen hemmelighed, at personalet i de kommunale daginstitutioner er pressede på tid og manglende hænder. Men nu er der måske hjælp på vej.

Ballerup Kommune vil søge en pulje, der er øremærket til mere pædagogisk personale i daginstitutioner. Kommunens andel kan blive 2,2 millioner kroner, men da taksten samtidig skal forhøjes, kan den kommunale andel blive i alt 2,6 millioner kroner.

Puljen er en del af finansloven for 2015 og gælder for både 2015 og 2016 mens midlerne fremover bliver en del af kommunernes bloktilskud.

Midlerne fordeles efter hvor mange 0-5 årige, der er i kommunen og pengene er øremærkede til mere personale i institutionerne.

Da de mange penge er en udvidelse af driftsudgifterne på dagtilbudsområdet, skal taksterne hæves, så de stadig udgør 25 procent af driftsudgiften, hvilket betyder, at der kan rådes over 2,6 millioner til personale.

Lidt ekstra i hverdagen

Og det er penge, der i høj grad kan bruges.

»Vores personale i institutionerne gør i forvejen et stort arbejde, og med de penge kan de gøre endnu mere, så derfor skal vi naturligvis søge den pulje. Pengene skal så fordeles ligeligt mellem institutionerne på 0-6-års området,« siger Peter Als (A), formand for Børne- og Skoleudvalget.

Under alle omstændigheder ser det ud til, at der nu kommer en lille økonomisk håndsrækning til de trængte institutioner og dermed mulighed forat gøre lidt ekstra i hverdagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *