Gaden kalder på lokale unge
GAME-David-Novayan_2740-Malmparken_Ballerup_CITAT-copy.jpg
David Navoyan blev uddannet GAME Playmaker sidste år. Her modtager han sit diplom fra tidligere Playmaker og X-factor vinder Anthony Lopez og direktør i GAME, Simon Prahm. Foto: Pressefoto
gadeidræt Den lokale GAME afdeling har de brug for flere frivillige i Ballerup og håber, at mindst 10 unge vil melde sig.

Gadeidrætsorganisationen GAME søger unge fra Ballerup, der vil tage den gratis Playmaker-uddannelse og være med til at sprede gadeidrætten til andre børn og unge i Ballerup.

GAME en non-profit organisation, der arbejder for at skabe sociale forandringer hos udsatte børn og unge. Det sker gennem gadeidræt og gadekultur i boligområder og alle aktiviteter er drevet af de unge selv.

I Ballerup holder GAME til ved multibanen ved Magleparken 92. Men de mangler flere frivillige ’Playmakere’, som vil være med til at arrangere street basket, street soccer, street dance og parkour. Derfor håber de at kunne samle en ti lokale unge til et nyt hold, som kan begynde på Playmakeruddannelsen i marts.

Rollemodeller

Målet for GAME og Hede- og Magleparken er, at de unge bliver rustet til at være rollemodeller for yngre børn og at de unge skal stå for gadeidrætsaktiviteterne i Hedeparken.

»Gadeidrætten har nogle redskaber til at styrke lighed i sundhed ved at tiltrække børn og unge, som ikke finder vej ind i det etablerede idrætsliv. Sammen med den ung-til-yngre model, som Playmaker programmet bygger på, samt etablering af blivende faciliteter, så får vi en effektiv gadeidræt, der udfordrer den måde, vi traditionelt tænker idræt på,« siger direktør i GAME, Simon Prahm.

Skaber fællesskab

En af de lokale Playmakere er David Navoyan, der blev uddannet GAME Playmaker sidste år.

»Jeg er Playmaker i GAME, fordi at jeg vil hjælpe unge med at få sig en fritidsinteresse og skabe et fællesskab,« fortæller David Navoyan om hvorfor han har engageret sig som frivillig i gadeidræt i Hedeparken.

Playmaker-uddannelsen er gratis og består af fire weekend-camps. Den første er allerede 14. – 15. marts i København.

De unge bliver uddannet til at drive gadeidræt i et boligområde – både til at være træner i dans, street basket, street soccer eller parkour, men også til at organisere en masse sjove events.

Ansøgning kan ske på www.gamedenmark.org/playmaker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *