Flygtninge sender kommunen på boligjagt
jesper_w_111.jpg
Borgmester Jesper Würtzen byder de nye flygtninge velkomne i Ballerup. Nu går jagten ind på at finde egnede boliger til dem, i hvert fald når der er vished for, hvor mange der kommer og hvordan de fordeler sig. Foto: Flemming Schiller
flygtninge Efter planen skal Ballerup Kommune modtage 31 nye flygtninge i 2015. Der mangler omkring 15 boliger.

Som de fleste nok har bemærket, er der for tiden et meget stort flygtningepres på blandt andet Danmark på baggrund af især krigen i Syrien. Det pres forplanter sig også i kommunerne, der nu skal tage imod flere flygtninge end planlagt. Det afstedkommer en del problemer med at finde egnede boliger til de ankomne.

Således også i Ballerup, der formentlig modtager 31 nye flygtninge i løbet af indeværende år. Egentlig skulle Ballerup slet ikke have modtaget nye flygtninge, fordi kommunens andel i forvejen er relativt høj, men det øgede pres har altså gjort, at Ballerup også skal tage sin del af ansvaret. Det betyder, at Ballerup Kommune i nær fremtid skal finde en række boliger, der kan huse de nye indbyggere.

Ukendt antal

Ballerup Kommune har et antal boliger på Linde Alle, Ærtedamsvej og på Gl. Rådhusvej, der tilsammen kan mønstre ni værelser. Men der mangler anslået 12-15 værelser, for at man kan placere alle de nyankomne.

»Vi ved ikke endnu præcis hvor mange der kommer, og vi kender ikke fordelingen. Om det er familier, enlige, mænd, kvinder osv. Så vi afventer de præcise tal fra regeringen. Men vi leder efter egnede boliger og et af de steder vi har i kikkerten, er det gamle hotel i Grantoften, hvor vi kunne finde nogle værelser. Men som sagt må vi helt konkret afvente, hvor mange der kommer og hvordan de fordeler sig,« siger borgmester Jesper Würtzen (A).

Han afslører også, at de måske 31 nye flygtninges ankomst ikke var ventet, men at det ekstraordinære antal på landsplan har gjort, at alle kommuner må tage del i at løfte opgaven.

God boligmasse

»Jeg kan jo godt forstå, at folk flygter fra at få skåret hovedet af og den slags rædsler der foregår. Så vi skal tage godt imod de folk, som kommer her og tage vores del af ansvaret. Vi har en fordel i, at vi har en boligmasse, der kan rumme flygtningene og mange virksomheder, der kan tage imod dem og bruge dem til noget. En del har måske gode uddannelser med i bagagen og så vil det være en god indgang,« siger Jesper Würtzen, der nu afventer de præcise tal, inden man sætter gang i en konkret boligjagt.

Antallet af flygtninge på landsplan er nemlig på det seneste faldet markant og derfor kan antallet af nye flygtninge til Ballerup også falde.

Et bud på kommende boliger ville være de et-værelses boliger, der nu skal nedlægges i Ellebo, fordi der skal bygges nyt og større. Men det projekt hænger ikke sammen med nye flygtninge, mener borgmesteren.

»Det er to helt forskellige ting. Ellebo er et godt projekt, der skal omdanne boligerne til moderne og store boliger til en god pris. Derfor skal de meget små boliger nedlægges. Vi ved ikke, hvordan flygtningene fordeler sig, så der er ingen grund til at gå i panik. De to ting har ikke noget med hinanden at gøre,« siger Jesper Würtzen.

Lidt penge med

Ballerup Kommune har fået et ekstraordnært integrationstilskud fra staten på omkring en million kroner, men om det rækker ved borgmesteren ikke.

»Det er de penge, der er sat af fra regeringens side og dem er vi glade for. Det er ikke et beløb vi bliver rige af, og jeg kan da sige, at det ikke er for meget. Men om det rækker, det vil vise sig, »siger borgmesteren.

1 kommentar om “Flygtninge sender kommunen på boligjagt”

  1. Rene Schmidt siger:

    Ballerup burde gå i front, og sige nej tak til husning af flygtninge, da der er et større behov for at skaffe boliger til borger som står på venteliste til en bolig, som er indlogeret på bla. hotel Grantoften, og har stået uden en ordentlig bolig i flere år. Et gammelt ordråd, lyder. Man skal feje for egen dør før man fejer for andres.
    Jeg er sikker på at det er mere politisk korrekt, at hjælpe egne borger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *