FC Barcelonas fodboldakademi åbner til august
barca.jpg
Fodbold Drenge og piger i alderen 6-16 år kan godt begynde at pudse fodboldformen af - der er optagelsesprøver til FC Barcelonas fodboldakademi i Ballerup til maj.

Det bliver Topdanmark Hallen i Ballerup, der skal danne rammen om FCBEscola Copenhagen, som akademiet er blevet døbt, og Topdanmark Hallen er med en overdækket kunstgræsbane og rigtig gode faciliteter en perfekt hjemmebane for FCBEscola Copenhagen.

Samarbejdet vækker glæde hos borgmester Jesper Würtzen:

“Jeg er stolt over at byde verdens største fodboldklub FC Barcelona velkommen i Ballerup Kommune. Samarbejdet er blevet til via lokale fodboldledere, som har gjort et flot stykke arbejde, og det vil vi gerne bakke op om, fortæller han og fortsætter:

“Der er ingen tvivl om, at det, at Barcelona har valgt Ballerup, har en stor branding-værdi og vil få en afsmittende effekt på vores erhvervsliv. Det er en rigtig god dag og et stort velkommen til Barcelona i Ballerup.”

Akademiet åbner til august og har fået den tidligere FC Barcelona spiller Allan Simonsen som ambassadør.

Xevi Marce, der er direktør for FCBescola, glæder sig over de erfaringer, den catalanske storklub allerede har høstet med fodboldskoler i Danmark, og han forventer sig meget af det kommende akademi.

“I fire år har FCBEscola haft sine sommerfodboldskoler i Danmark, og her har mange drenge og piger med stor succes nydt godt af den metode og de værdier, der kendetegner FC Barcelona. Med udgangspunkt i den succes og accept som FCBEscola har opnået, er vi derfor også meget glade for nu at kunne annoncere åbningen af den første officielle FCBEscola i Danmark og Skandinavien. FCBEscola starter op til august i Ballerup, og vi har store forventninger til FCBescola Copenhagen,” lyder det fra Xevi Marce.

Optagelsesprøver til maj

Fem trænere fra FC Barcelona rejser til Danmark til maj og vil stå for optagelsesprøven af drenge og piger til FCBEscola Copenhagen. Den daglige træning vil blive ledet af en professionel træner fra FC Barcelona. Han dedikerer sig til FCBEscola Copenhagen på fuld tid og flytter fra Barcelona til Ballerup. Træneren vil samtidig stå for uddannelse af 8-10 danske trænere baseret på FC Barcelonas træningskoncepter, så ballasten i træningskoncepterne sikres.

FCBEscola Copenhagen etableres i tæt samarbejde med Ballerup Kommune og de lokale fodboldklubber i Ballerup. Børnene vil træne to-tre gange om ugen, og der vil derudover være interne kampe/fodboldstævner hver lørdag.

FCBEscola Copenhagen er for piger og drenge i alderen 6-16 år, og der er optagelsesprøve til akademiet den 9. og 10. maj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *