En sport for alle
Softball-copy.jpg
Lucas og Nida spiller softball og efterlyser flere at spille med. Foto: Privatfoto
Softball En sportsgren, hvor piger og drenge i mange aldre kan spille sammen. Det lyder ikke som det mest udbredte, og det er heller ikke en sport, som dyrkes af mange - endnu.

Men softball spilles i Ballerup og to af udøverne er Lucas og Nida på 10 og 11 år. De spiller i Ballerup Baseball Softball Klub, hvis navn er et levn fra historien.

Softball er ’lillebror’ til Baseball, der stort set ikke spilles i Danmark og de to børn træner på Rosenlundskolen, hvor klubben holder til. Dog trænes der indtil april indendørs i Hedegårdshallen.

Softball er en slags avanceret rundbold, kommer fra USA og i modsætning til skoleidrætten rundbold, skal alle slå og alle dækker deres eget område på banen, så det er lidt mere inkluderende, fordi man ikke kan springe nogen over i slårækkefølgen eller spille uden om nogen.

Selvom Lucas og Nida elsker at spille softball, så vil de gerne have flere at spille med, og derfor efterlyser klubben børn og unge til at spile softball.

For de 7-10 årige tilbydes amerikansk rundbold, der er en lidt neddroslet version af softball og fra 10 år kan man spille almindelig softball, der som nævnt er for både drenge og piger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *