Det går jo rimelig godt
Debat Arbejdsløsheden falder, virksomhederne tjener penge igen. Det er jo godt, så kommer der flere skattekroner ind, så vi kan bevare og udbygge vores velfærd. Sådan er det også i vores kommune.

Lad os da glæde os over at Forbes , New York Times Og OECD placerer Danmark som blandt de tre bedste lande i verden at drive virksomhed i.

Ja vi er et af verdens bedste lande at drive virksomhed i, og her er Ballerup også i top. Så det er ’’fis i en hornlygte’’.

Når Lars Løkke siger, at vi skal have sulten tilbage, og lønmodtagerne skal ned i løn. Arbejdsløshed er blandt det laveste i EU vi ligger på seks procent. Andre steder hvor man har lave lønninger som blandt andet Grækenland og Spanien ligger arbejdsløsheden på 25 procent og ungdomsarbejdsløsheden på over 50 procent.

Så vil nogen sige hvad så med Tyskland de er da bedre end os. Nej putte den ligger lidt højere nemlig syv procent ud over det skal man lægge 10 procent oveni, nemlig alle dem som må have to fuldtidsjob for at en få en løn udbetalt.

Så stop alt om den snak om, at lønmodtagerne skal ned i løn og kollektive aftaler skal forringes.

8 kommentarer om “Det går jo rimelig godt”

 1. Ifølge he@arbejderen.dk fra den 5.marts 2015 har EU-kommissionen opdelt EU lande efter samfundsøkonomiske – også kaldet makro-økonomiske- ubalancer og Danmark er under kategorien nr. 1. Ingen ubalance sammen med ti andre EU-Lande.
  nr. 2. Ubalancer, som kræver politisk handling og overvågning ( Belgien, Holland, Sverige, Finland, Storbritannien, Rumænien)
  nr. 3. Ubalancer, som kræver beslutsom politisk handling og overvågning ( her har man placeret Tyskland og Ungarn).
  nr. 4. Ubalancer, som kræver både særlig overvågning og politisk handling ( Irland, Spanien, Slovenien)
  nr. 5. Usædvanlige ubalancer, som kræver beslutsom politisk handling samt særlig overvågning ( Frankrig, Kroatien, Italien, Bulgarien, Portugal)
  nr. 6. Lande, som skal underlægges Proceduren for usædvanlige ubalancer ( Måske Frankrig og Kroatien – endelig beslutning træffes i maj 2015)

  Cypern og Grækenland er underlagt særlige samfundsøkonomiske justeringsprogrammer og derfor udenfor disse kategorier.

  Jeg synes det er ikke så slemt i DK som helhed og i Europa i det hele taget.

 2. Helle Bech siger:

  Det er dejligt det går fremad. Man kan se når folk handler, at der er mere gang i økonomien, ved der er mere i indkøbskurven.
  Jeg håber der bliver mere til dem der har mindst – bl.a. pensionister der kun har pensionen.

 3. Hanne Andersen siger:

  Ja, man kunne jo gå hen og få den tanke, at den socialdemokratiske ledet regeringen’s politik virker! Det er vi to, Per Mortensen, garanteret fuldstændig enige om, at den gør.
  Men det kunne jo være interessant at vide, hvad andre mener?

 4. Michael Brønd siger:

  Hej Per du nævner Lars Løkke vores forhenværende Statsminister, en person der går mere op i druk end at styre landet.
  En person der hvis han kommer til magten, vil gøre hvad han kan for at de rige bliver rigere, og de der er dårligere stillet bliver stillet endnu dårligere.
  Vi har her med en person at gøre der endnu ikke har fundet ud af at godt nok får man varmen ved at tisse i bukserne, men det bliver koldt derefter.
  Vores arbejdsløshed er heldigvis ned af gående.
  Det er den blandt andet på grund af vores overenskomster.
  Vi har i Danmark nogle overenskomster der er til gode for arbejder og arbejdsgivere.
  Der er endda firmaer der flytter deres produktion tilbage fra Østeuropa,
  Hvorfor gør de det? Det gør de fordi den danske arbejder setter en ære i sit arbejde og dermed giver en støre indtjening til firmaet.
  Hvis den Danske arbejder bliver sat ned i løn ved hjælp af en Blå regering, er der så stadigvæk en ære i at gå på arbejde? Det kan jeg ikke forstille mig. Dette vil gå ud ovre arbejdsgiverne der i sidste ende, der desværre bliver nød til at dreje nøglen om. Det bringer mig tilbage til at når man tisser i bukserne får man varmen her og nu, men man fryser bagefter.

 5. Per Mortensen siger:

  Det jo bemærkelsesværdig at de lande.
  Med lave skatter både over for virksomheder og lønmodtagere.
  Med lave lønninger.
  Med størst ulighed.
  Er dem der størst arbejdesløshed. Og kæmpe økkonomiske problemer.
  Det er den politik som Venstre , DF , Liberal Alliance , Konservative og til dels de Radikale.
  Vil indfører i Danmark.
  Den politik som ikke virker.
  Nu må fornuften og realiteten snart få overtaget i debatten.
  Den danske velfærds model og den Danske model på arbejdes marked.
  Er en af de mest robuste og holdbare i Europa.

 6. Mads Kristian Nobel Kjær siger:

  Ja jeg er enig med det går godt ,og det er takket være de tiltag vores Røde Regering har lavet ,,vi lader jo ikke bare stå til og tror det går nok som Løkkes Regering gjorde i nullerne ..

 7. Jens Jensen siger:

  Jeg er meget enig i Per Mortensens indlæg.

  Ford, der startede Ford Motor Company, var en meget visionær mand og systematiseret blandt andet samlebåndsproduktionen, overraskede en gang de andre industriledere i USA ved at hæve hans arbejderes mindstelønninger. De spurgte hvorfor ? Fordi hvis der ikke er nogen, der har en ordentlig indtægt, er der ikke nogen til at købe mine biler. Derfor skal vi ikke ned af den vej der bare hedder lavere lønninger.

  Her vil jeg også godt bede Ballerup Kommune gøre meget mere for at sænke ledigheden. Godt nok roser de sig af at have sænket ungdomsledigheden – men det er også lidt en no brainer. Og faktisk burde de unge ledige ikke være i AF systemet men være ud i arbejde eller uddannelse og slet ikke komme i kontakt med AF systemet. Kom nu ind i kampen Ballerup Jobcenter. Forleden så jeg Lemvig Jobcenter var kåret til bedst at skaffe deres ledige i arbejde. Det er lidt pinligt for Ballerup Kommune Jobcenter , som jo er en erhvervskommune og burde ligge i top.

 8. Jens Jensen siger:

  Forøvrigt kan I ikke gøre skriften større og med sort skrift – det er svært at læse de andres indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *