Boulevarden til debat
Skovlunde Byudviklingen i Skovlunde er på dagsordenen, når kommunen holder borgermøde om indsnævringen af Ballerup Boulevard lige efter påske.

Så er det nu at alle læserbrevsskribenter, der har fyldt avisens spalter de sidste par måneder, skal se at få spidset blyanten og forberedt deres spørgsmål til fagfolkene, som står bag trafikmålinger, byplanlægning og projektskitser for udviklingen af Skovlunde Bymidte.

Der bliver nemlig holdt et stort borgermøde torsdag den 9. april klokken 19 i den gamle hal på Rosenlundskolen i Skovlunde, hvor alle er velkomne til at deltage.

På mødet vil Ballerup Kommune, Tegnestuen Vandkunsten og Via Trafik være til stede for at fortælle om planerne og svare på spørgsmål fra salen.

Vinderforslaget

Det er Tegnestuen Vandkunsten der har lavet det forslag, som vandt arkitektkonkurrencen om Skovlunde Bymidte. Hovedidéen i forslaget er et bystræde, der går fra stationen i nord til kulturhuset i syd. Et stræde der undervejs krydser Ballerup Boulevard, som derfor skal indsnævres til ét spor i hver retning og med nedsat hastighed.

Denne første del af planen har Ballerup Kommune allerede afsat 17 millioner kroner til, og i de sidste par måneder har de så haft firmaet Via Trafik på arbejde i Skovlunde med trafiktællinger og efterfølgende analyse af tallene.

»Vi har fået afklaret, at det godt kan lade sig gøre. Det ser ganske fornuftigt ud og vil ikke påvirke de omkringliggende veje i særlig høj grad. Det vil selvfølgelig betyde, at det kommer til at tage lidt længere at komme igennem Skovlunde – især i myldretiden. Men det kommer måske til at dreje sig om et minut eller to,« siger byplanlægger Martin Lose fra Ballerup Kommune.

Han forklarer samtidig at en del af trafikken på boulevarden forventes at rykke op på Frederikssundsvej eller ned på den nye Frederikssundsmotorvej, når den åbner til efteråret.

Sendes i høring

På borgermødet vil både politikere og embedsfolk lytte til borgernes spørgsmål, bekymringer og idéer, inden de skal gøre klar til at sende forslaget i høring.

»På mødet kan man forvente at få en detaljeret indføring i projektet, udformningen og trafikken,« siger Martin Lose.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *