Ballerup Station har fået en hjertestarter
hjertestarter-copy.jpg
Den nye hjertestarter på Ballerup Station hænger ud til spor 1 på bagsiden af trappen op til centret. Foto: Privatfoto
førstehjælp Når et hjertestop indtræffer, betyder hurtig hjælp forskellen mellem liv og død.

Nu har Ballerup Station fået en hjertestarter, som skal gøre rejsen mere tryg for de over 15.000 passagerer og DSB-ansatte, der hver dag færdes på stationen.

Hjertestarteren er doneret af TrygFonden og hænger udendørs på spor 1, lige ved 7-eleven på bagsiden af trappen op til centret, så den er tilgængelig hele døgnet.

»Vi er meget glade for, at der nu kommer en hjertestarter op på Ballerup Station. Forskningen viser, at trafikknudepunkter som togstationerne er højrisikosteder for hjertestop, og derfor er det et strategisk godt sted at placere hjertestartere,« siger Grethe Thomas, projektchef i TrygFonden, og fortsætter:

»Chancen for at overleve et hjertestop uden for hospital kan øges fra under 10 procent til cirka 70 procent, hvis man får stød med en hjertestarter inden for de første fire minutter. Derfor er det vigtigt, at man ringer 1-1-2 og begynder livreddende førstehjælp, hvis man ser en person falde om med hjertestop – og at der er en hjertestarter i nærheden.«

Hjertestarterne er registreret på hjemmesiden Hjertestarter.dk, og dermed kan personalet på 1-1-2 også hurtigt fortælle personen der ringer, hvor nærmeste hjertestarter befinder sig. Ligesom alle kan kigge nærmere på kortet ved lejlighed og se, hvor der er hjertestartere i deres nærområde.

Hjertestarteren kan ikke betjenes forkert, og man må derfor aldrig tøve med at tage den i brug. Det er altid bedre at gøre noget end at forholde sig passivt. Når hjertestarteren tændes, guider en stemme brugeren gennem alle trin, og der afgives kun stød, hvis hjertet ikke slår korrekt. Så man behøver ikke at være bange for at gøre noget forkert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *