Ældremaden skal have et kvalitetsløft
ldremad.jpg
Der er mange lækre ting på vej til kommunens ældre. Kvaliteten i ældremaden skal have et løft fremover. Derfor skal der ansættes nye folk, der kan sørge for kvaliteten. Foto: Arkivfoto
ældremad En ekstern evaluering og mange klager pegede på dårlig kvalitet af kommunens ældremad. Nu får maden et kvalitetsløft.

Når de ældre i Ballerup satte tænderne i deres daglige måltider, så var det ikke godt nok. Hvad enten det drejede sig om smagen, friskheden eller udseendet, så var der noget der haltede.

Social- og Sundhedsudvalgets medlemmer havde det på fornemmelsen på baggrund af mange klager fra beboerne på plejecentrene. Så da udvalget lige før årsskiftet fik en ekstern evaluering af netop ældremaden, leveret af Køkken Ballerup, var konklusionen den samme. Kvaliteten var ikke, som den skulle være. Derfor har et enigt udvalg sat 800.000 kroner af til at gøre maden ekstra lækker for de ældre i Ballerup Kommune.

»Vi har i længere tid ikke været tilfredse med den kvalitet, som ældremaden havde. Vi fik mange klager og den eksterne evaluering bekræftede, hvad vi godt vidste. En række stikprøver viste med al tydelighed, at kvaliteten haltede. Det var hele vejen rundt, så derfor har vi besluttet at sætte penge af til at løfte kvaliteten,« siger Lolan Ottesen (A), formand for Social- og Sundhedsudvalget.

Hun understreger, at Køkken Ballerup gør det godt nok, men at der sker noget med kvaliteten i vejen fra køkken til bord.

Kvalitet hele vejen

»Vi har gode køkkener, men der er mange steder, hvor det kan gå galt. Det er vigtigt for os, at det er hele vejen, at kvaliteten skal være i top og derfor skal vi nu have ekstra bemanding, så vi kan få endnu større faglighed ud i alle led,« siger Lolan Ottesen.

Planen er, at der skal ansættes to ernærings- og kokkefaglige medarbejdere, der målrettet skal gå ind og medvirke til, at madoplevelsen for de ældre bliver bedre på plejecentrene.

»Alle skal fremover tage et ansvar for at madeoplevelse bliver bedre. Det skal være hele vejen op ad banen, at der skal løftes. Og det skal de nye folk være med til at sætte deres præg på,« siger Lolan Ottesen, der regner med, at de to nye madfolk ikke skal ansættes til evig tid, men skal være projektansatte i eksempelvis et år, indtil der er styr på kvaliteten. For det er vigtigt, at de ældre får en ordentlig mad, påpeger hun.

Evalueres i efteråret

»Vi har nogle gode køkkener, men vi har også skullet spare i en årrække, og det har så været konsekvensen. Men det betyder meget for os, at vores ældre har en god madoplevelse, så derfor går vi i gang med det nu,« siger Lolan Ottesen.

Ansættelsen skal ske hurtigst muligt og 1. oktober vil udvalget evaluere indsatsen og se, om man har nået kvalitetsmålet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *