Ytringsfrihed
Digt En af vores læsere har sendt dette digt:

Nærtagende må man tage hensyn til
når man ved hvad der står på spil
lad os leve i fred med hinanden
Jeg må slå mig lidt på panden.

Der bør være censur på karikatur
er det virkelig nødvendigt at gøre nar
for det jeg mangler et ærligt svar.

Vi har en speciel kultur
ved godt hvad der du’r
og hvad der er plat og unødvendigt
man burde være mere behændig,

og ikke bringe sit land i fare
for vi er i grunden meget rare.
Vi viser ikke rigtig respekt.
For andre kulturer man bør lægge vægt.

For det de ikke bryder sig om
man burde blande os udenom.
Vi skal være gæstfri, lære hvad der er ret
i undskyldninger kører man bare træt.

Ytringsfrihed behøver ikke være rå og respektløs.

1 kommentar om “Ytringsfrihed”

 1. Jette, Magleparken siger:

  Til Bente Mirbell

  Jeg synes, at det er dit digt, som er plat. Vi har fuld ytringsfrihed i vores land, som er et demokratisk tænkende land med masser af personlig frihed. Hvorfor skal denne frihed indskrænkes, fordi der er en religion, som stadig opfører sig som om, at vi lever i en tidsalder, som vi for længst er passeret. Og i det hele taget acceptere, at der findes grupper, som eksempelvis Hizb-ut-Tahrir, som ønsker at sendes os tilbage i udviklingen, fordi de mener, at de vestlige værdier er forfejlede. Ja, det er de jo i deres øjne, fordi vi, med vores form for politik, ønsker personlig frihed til alle, hvor de ønsker total magt over alle. En skam, at man ikke kan smide alle den slags tænkende individer ud af vores land, for der kan du tale om mangel på respekt med mere. Hvorfor skal vi acceptere, at der i mange moskeer er en skjult dagsorden, så man kan prædike negativt imod vestlige værdier og personlig frihed og på den måde forvirre de stakkels unge mennesker endnu mere.
  Du indikerer, at vi på den måde virker ugæstfri og respektløse. Jeg synes, at det er uanstændigt af dig at indikere, at det danske folk er nogen af disse dele. Vi finder os i så meget og giver plads til så mange kulturer og giver så meget hjælp og plads både på skoler og institutioner. Vi bruger tonsvis af økonomiske ressourcer på disse fremmede kulturer, så selv vores ældre generationer og vores børn må lide mangel. Vi har fuld ret til at ville bevare det, som vores forfædre har kæmpet sig frem til igennem århundreder. Vi har fuld ret til at ville bevare Danmark som et frit demokratisk tænkende og ytrende land med et forsøg på at skabe ligestilling for begge køn. Vi har fuld ret til at ville bevare Danmark som DANMARK, og det er der mange velintegrerede indvandrere, både tilkomne og født i landet, som giver mig ret i.
  Mange af dem ser nemlig gerne, at deres egen religion udvikler sig, i stedet for at være stagneret.

  Som ny i et fremmed land
  Må jeg indrette mig, som jeg bedst kan
  Indrette mig efter landets værdier, kultur, love, normer og former
  Og acceptere, at mit gamle liv bag i rækken kommer
  Er jeg født i Danmark under en anden kultur
  Må jeg stadig acceptere, at det er den danske, som dur
  Jeg må selv gøre, hvad jeg kan
  For at blive som den danske kvinde og mand
  Jeg må ikke forvente, at Danmark laver om på sig
  De gør i forvejen, hvad de kan for mig og dig
  Jeg må vise, at jeg gerne vil dette land
  Og huske, at det er mig selv, som det vise kan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *