»Vi svinger helt vildt«
Power-Puff-Drengene-4.jpg
Power Puff Drengene: Oskar Krogager Ringgaard, Anders Haarder Gregersen, Daniel Mølgaard Christensen, Andreas Fejer og Victor Emil Hahn Prirsching. Bandet er videre til liveshow og kvartfinalerne i ’Danmark har Talent’. Man kan se, hvordan det går dem på TV2 på lørdag den 14. februar klokken 20. Foto: Flemming Schiller
Talent Power Puff Drengene fra Hareskovens Lilleskole imponerede både publikum og dommere i ’Danmark har Talent’. Nu er de videre til liveshow, hvor de skal optræde for første gang på lørdag.

I øjeblikket ruller flere af de populære talentshow over skærmen i de danske stuer. På TV2 er det ’Danmark har Talent’, der har sat sig på sendefladen hver lørdag aften klokken 20 – og hvis man skulle have set de indledende auditions, husker man måske et ungt, funky band, som kaldte sig Power Puff Drengene.

De imponerede de fire dommere med Daft Punk nummeret ’Get Lucky’, som de havde krydret med både hip hop dans og lækker saxofon, der fik hele salen til at juble. Og dommerne var heller ikke et sekund i tvivl om, at de fem funky fyre selvfølgelig skulle videre i programmet.

Faktisk er det gået så godt, at de er røget videre til kvartfinalerne, hvor de skal optræde live for første gang på lørdag den 14. februar.

Dannet band siden fjerde

Men når de fem nu ikke lige er Power Puff Drengene, så er de fem helt almindelige 8. og 9. klasseelever fra Ballerup og Herlev, som går på Hareskoven Lilleskole.

Victor Emil Hahn Prirsching, Anders Haarder Gregersen, Andreas Fejer, Daniel Mølgaard Christensen og Oskar Krogager Ringgaard har dannet band siden fjerde klasse, så venskaberne er stærke og musikaliteten stor.

»Inden vi skulle optræde foran dommerne var vi selvfølgelig vildt nervøse – eller jeg var i hvert fald,« fortæller Daniel.

»Men under nummeret kunne vi se, at dommerne kunne lide det. Så det var mega fedt,« tilføjer Oskar.

De gav den hele armen – og kombinationen af dans og musik faldt i dommernes smag, så de kvitterede med fire ja’er og en billet direkte videre i programmet.

»Vi var mega glade. Vi havde ikke troet på fire ja’er, men havde snakket om, at vi måske kunne køre den hjem på charmen og få tre ja’er,« griner Anders.

Den store succes fejrede de fem med en tur på McDonald’s, inden turen gik hjem til Ballerup og Herlev igen.

Fest og farver uden MGP

Nu er Power Puff Drengene blandt de 28 kvartfinalister, der skal skæres ned til 12 semifinalister – og de knokler på livet løs for at få deres tre numre, som de er blevet bedt om at forberede, til at sidde lige i skabet.

»Jeg tror, vi har en ret god chance,« siger Oskar og suppleres af Victor:

»Det kommer også an på seerne. Men vi har i hvert fald tænkt meget over, at der skal være fest og farver, når vi går på scenen.«

»Altså ikke på den der MGP-agtige måde,« understreger Anders.

»Nej nej, det skal være numre folk kender – og så smider vi sax, funk og dans på,« tilføjer Daniel.

Skolen banede vejen

På Hareskovens Lilleskole har de fem øvelokale, og skolens særlige fokus på det kreative og musiske har lagt fundamentet for Power Puff Drengene.

»Det har givet os så mange muligheder at gå her på skolen. Vi har haft musik som en stor del af undervisningen lige siden skolestart,« fortæller Anders.

»Det er ikke fordi, vi sidder og terper skalaer fra morgen til aften. Så det kan godt være, at vi ikke er teknisk fantastiske, men vi svinger helt vildt,« tilføjer Daniel.

Hvis de fem skal fremhæve, hvad de har, som adskiller dem fra de øvrige deltagere i ’Danmark har Talent’, så er det kombinationen af musik og dans – og så saxofonen.

»Vi håber virkelig, at vi går videre,« siger Oskar

»Vi er det eneste band, og jeg tænker, at vi rammer rimelig bredt,« tilføjer Daniel, hvis far kommer helt fra England for at være med til drengenes første liveoptræden på lørdag.

De fem har i hvert fald god opbakning fra kammeraterne på lilleskolen – og fra danseskolen DancingTeam i Ballerup, hvor Daniel og Oskar får finpudset deres hip hop moves, inden tv-showet. Faktisk har de to engang vundet DM i hip hop, så også her er talentet helt i top.

Power Puff Drengene er:

Victor Emil Hahn Prirsching, bassist

Anders Haarder Gregersen, pianist

Andreas Fejer, trommeslager

Daniel Mølgaard Christensen, saxofonist og danser

Oskar Krogager Ringgaard, sanger, guitarist og danser

Bandet spiller en blanding af pop, funk, R&B og jazz

Find dem på facebook: www.facebook.com/PowerPuffDrengene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *