Vedr. Kavsbjerggård og trafik i Gl. Skovlunde
debat Christian Skjæran (V) fra kommunalbestyrelsen mener, at trafikken fra seks kommende boliger på Kavsbjerggård bør ledes af Skolevej i stedet for ad Lystoften.

Han mener altså, at den tre meter brede grusvej uden fortove gennem den gamle landsby bedre kan bære trafikken end den ni meter brede vej med fortove uden om landsbyen. Jeg værdsætter Christian Skjærans bekymring for trafiksikkerheden, men forstår ikke hans helhedssyn.

Lystoften er oprindeligt bygget som en slags ringvej uden om Gl. Skovlunde og er dermed den bredeste af alle vejene i området. Skolevej er derimod forbundet til opholds- og legeområdet på Ejbyvej gennem Gl. Skovlunde.

Jeg forstår godt, at beboerne på Kavsbjerglund og Lystoften er bekymrede for den (begrænsede) ekstra trafik; der er jo ingen af os, der ønsker at have mere trafik uden for vores hoveddør. Det er således godt at lytte til interessenterne og derefter afveje konsekvenserne som helhed, når der planlægges.

Men jeg synes ikke, at det klæder en kommunalpolitiker at tage de smalle briller på og kun følge enkelte interessenters klager/bekymringer.

Dertil skal siges, at Lystoften i sin tid blev lukket mod Bybjergvej uden at spørge andre, fordi beboerne på vejen, heraf nogen med stærk indflydelse, ønskede det. Det betyder, at al trafik i dag søger ad de tilstødende veje, som i mindre grad er rustet til at bære det, så Ejbyvej med opholds-/legeområdet nu bærer stort set al trafikken fra hele området mod Skovlunde Syd, herunder trafikken fra Kavsbjerglund og Lystoften.

I stedet for at kanalisere mere trafik gennem Gl. Skovlunde, bør Christian Skæran interessere sig for at åbne for Lystoften for gennemkørsel til Bybjergvej, så beboerne fra Lystoften selv kan komme den vej ud i stedet for at køre gennem Gl. Skovlunde (der er 78 boliger på Lystoften/Kavsbjerglund, og der er nu tale om yderligere seks boliger). Harrestrupvej er alligevel ændret, så gennemkørsel ad den vej til Ballerup Boulevard ikke længere er attraktiv.

Selvfølgelig er der nogen, der vil beklage sig – sådan vil det altid være – og det er derfor vigtigt med et helhedssyn, så vi alle deles om trafikbyrden på en fair måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *