Unge forhindrede storbrand
søstre-2-copy.jpg
Nanna (t.v) og Emilie Ciesla var med til at forhindre en brand i at udvikle sig og brede sig i Ballerup. Onsdag fik de en dusør for deres dåd. Foto: Ulrich Wolf
Dusør Emilie og Nanna Ciesla og deres to venner fik dusør, efter de opdagede en containerbrand og fik tilkaldt brandvæsenet.

For snart et år siden kom Nanna og Emilie Juul Ciesla gående på Baltorpvej sammen med to kammerater. De havde været i biografen og gik ad Baltorpvej, hvor de så politi og brandvæsen i gang med at slukke en brand på Baltorpvej.

De gik videre og kort efter opdagede de endnu en brand i en container, som ingen havde set. Det fik dem til at dele sig op, så de to blev på stedet og to andre løb tilbage for at alarmere brandvæsenet, der jo i forvejen var i gang.

Ved at dirigere brandfolkene ad den letteste vej til den brændende container, fik de unge forhindret, at containerbranden bredte sig, selvom den stod op ad et skur og kunnehave forvoldt meget større skade. Torsdag fik de overrakt en dusør ved den traditionelle overrækkelsesceremoni på politigården i Albertslund.

Ikke en helt

»Vi havde været i biografen og da vi var på vej hjem, kunne vi se, at der var gang i brandslukningen. Og da vi fik øje på ilden i containeren fik vi fat i politiet og dirigeret dem til det rigtige sted. Det er lidt besværligt, for der er en masse stier og der ligger en børnehave i mellem, så vi måtte guide dem det rigtige sted hen. Men det var fedt, at det lykkedes os at få tilkaldt dem i tide,« siger Nanna Ciesla, som ikke ser sig selv som helt.

»Det var naturligt for os at gøre. Men det er fedt at få en dusør og det motiverer da til at man vil gøre en indsats en anden gang,« siger Nanna, som afslører at de 1000 kroner som de hver har modtaget, allerede er brugt.

Udover de to søstre Nanna og Emilie, var også de to kammerater Stefano de Luca og Matilde Frisk med til at gribe ind den aften og ver derfor også indstillet til en dusør. De var dog ikke tilstede ved ceremonien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *