TDC betaler skat i DK
Debat Jens Wenzel Andreasen, folketingskandidat for Enhedslisten, nævner den 26. januar i Ballerup Bladet TDC som eksempel på en virksomhed, der bruger den såkaldte Luxembourg-finte til at placere sit overskud i skattely. Det er en komplet misforståelse.

TDC er et dansk aktieselskab, og selskabet har ikke og har aldrig haft en aftale med myndighederne i Luxembourg. Misforståelsen skyldes, at en tidligere storaktionær i TDC på et tidspunkt havde en sådan aftale, men den omhandlede alene denne aktionær og havde kun betydning for beskatningen af aktionærens udbytte fra TDC.

TDC er blandt landets ti største skatteydere og har i det seneste ti år betalt i gennemsnit 1,2 mia. kr. i selskabsskat hvert år.

8 kommentarer om “TDC betaler skat i DK”

 1. Hvor mange milliarder har TDC’s ejere sendt i skattely?

  TDC forsøger med stor iver at affeje opmærksomheden om de forskellige lyssky manøvrer som selskabets ledelse og ejere har benyttet sig af siden flere store kapitalfonde overtog ejerskabet. Det kan lyde rigtigt når det fremhæves at selskabet TDC skam betaler sin skat, og at det alene er nogle aktionærer som står for de kreative finter.

  Men for skatteborgerne og samfundet som helhed gør det altså ikke den store forskel hvem der står bag, når slutresultatet er det samme: Milliarder af kroner er hentet ud af TDC af ejerne, og sendt i skattely via Luxembourg. Ingen kender det nøjagtige beløb, men det er anslået til mellem 40 og 70 milliarder. Og det er værdier som blandt andet er skabt i et selskab som oprindelig var statsejet.

  Måske kan Ib Konrad Jensen oplyse det korrekte beløb? Og ved samme lejlighed fortælle om TDC’s selskabsskat stadig modregnes ved sambeskatning med andre selskaber med samme ejere, sådan som det skete i 2006, således at skattebetalingen i praksis bliver 0 kroner?

 2. Thomas Fogh siger:

  Det er da noget af en påstand. For nyligt i DR programmet “Danmark sælger ud” fremgår det at selskaberne bag TDC sambeskatter så der ikke betales en rød reje til det danske samfund. Det er muligt at gå ind på nettet og tjekke hvilke firmaer TDC sambeskattes med. Da noget af koncernen TDC ligger i Ballerup Kommune må der være til at finde ud af om TDCs rent faktisk betaler skat? For for mig ser det ud som om det overskud TDC generere og beskattes af, af skattetekniske og spekulative grunde ender med at ryge i spekulanternes lommer. Så TDC bidrager IKKE til det danske samfund men trækker penge ud af velfærden.

 3. jørgen flyr siger:

  I 2007 iværksatte regeringen en storstilet reform af selskabsskatten, der ifølge daværende skatteminister Kristian Jensen (V) skulle “sikre, at man kommer til at betale skat i Danmark, hvis man har overskud af sin drift i Danmark.” Men i dag – tre år senere – betaler landets største og mest hæderkronede virksomheder præcis lige så lidt i selskabsskat, som de gjorde før lovændringerne, skriver Berlingske Tidende. Nye tal fra Skatteministeriet viser, at selskaberne Carlsberg, Danisco, Vestas, DSV, FLSmidth, NKT, A.P. Møller-Mærsk samt D/S Norden tilsammen blot betalte 300 millioner kroner i selskabsskat sidste år.
  Og det har været niveauet i alle årene fra 2005 til 2009, helt uagtet både skattereformen og finanskrisen. Gruppen af virksomheder tjente 31,4 milliarder kroner før skat i 2009 og betalte globalt 19,2 milliarder kroner i skat ifølge egne opgørelser. Alligevel tilfalder kun få hundrede millioner kr. Danmark i form af selskabsskat, skriver Berlingske Tidende.
  Ritzau

  TDC: Offentliggjort 09.12.10 kl. 17:09 http://epn.dk/teknologi2/tele/article2272785.ece

  TDC-aktien lukker med et markant fald torsdag, efter det tidligere på dagen blev offentliggjort, at de 210 mio. udbudte aktier var afregnet til 51 kr. Aktien lukker i kurs 49,10, knap 6 pct. lavere end onsdagens lukkekurs på 52 kr.
  Afregningskursen på 51 kr. gav en markedsværdi for TDC på 50,6 mia. kr. inklusive selskabets beholdning af egne aktier. Den værdi er torsdag aften faldet til 48,7 mia. kr.
  Det oprindelige udbudsinterval lød på 47-56 kr. Cirka 10.000 investorer har fået tildelt aktier som led i udbuddet. Cirka 16 pct. af de udbudte aktier er allokeret til private investorer i Danmark, og resten er allokeret til danske og internationale institutionelle investorer (eksklusive overallokeringsaktier).
  Der er fortsat en “green shoe” – overallokeringsret – på 31,5 mio. aktier.
  Aktierne er solgt af kapitalfondene Apax Partners, The Blackstone Group, Kohlberg Kravis Roberts & Co, Permira Advisers og Providence Equity.
  TDC’s administrerende direktør, Henrik Poulsen, siger i et interview med nyhedsbureauet Reuters, at kapitalfondene er helt på vej ud af TDC. Indtil videre sidder kapitalfondene fortsat på størstedelen af aktierne i selskabet.
  RB-Børsen

 4. Ib Konrad Jensen siger:

  Jeg skal gerne gentage fakta: Virksomheden TDC A/S betaler dansk selskabsskat og har ikke og har aldrig haft aftaler med skattemyndighederne i Luxembourg.

  Det er muligt, at Enhedslisten ikke er i stand til at skelne mellem virksomhed og aktionærer i et børsnoteret selskab, men det er altså ikke selskabets ansvar, hvordan aktionærerne forvalter deres udbytte. Hvis du absolut vil klandre nogen for noget, må du rette din indignation mod den part, der har ansvaret i stedet for så flot at påstå, at det er hip som hap.

  Nej, TDCs ledelse har heller ikke haft noget ansvar eller indflydelse på dette.

  Mht. modregning så er du formentlig opmærksom på, at det ændrede Folketinget af samme grund i 2006.

  Ib Konrad Jensen

 5. jørgen flyr siger:

  http://www.avisen.dk/ofre-for-tele-krig-3000-tdc-job-forsvundet-siden-2_305725.aspx
  http://www.avisen.dk/tdc-om-konstant-fyringsfrygt-det-maa-man-leve-med_305679.aspx
  http://www.avisen.dk/tdc-til-unge-ansatte-gaa-ned-i-loen-eller-bliv-fyret_304836.aspx

  TDC betaler pt. skat, men har søgt en Luxemborg aftale om ikke at betale skat.
  TDC blev købt af grådige hedgefonde, som derefter har solgt fra og afskediget tusinder af ansatte,
  samt ført en hensynsløs lønpolitik, ikke mindst over for de unge.

 6. jørgen flyr siger:

  http://politiken.dk/oekonomi/fokus_oekonomi/Luxembourg_laekage/ECE2445345/tdcs-hovedaktionaer-bad-luxembourg-om-hjaelp-til-at-slippe-for-skat-i-danmark/

  Det mest tydelige eksempel af alle på, at Luxembourg med åbne øjne hjælper multinationale selskaber med at omgå skatteregler i andre EU-lande, er dansk.

  Da ejerne bag TDC i 2008 risikerede at skulle betale mere i skat i Danmark, fordi Folketinget enstemmigt havde ændret reglerne, gik de til skattemyndighederne i Luxembourg.

 7. Nu er der jo ikke tale om et almindeligt udbytte til aktionærerne. En kreds af kapitalfonde har trukket ekstraordinært store beløb ud af TDC. Sammen med aktiesalg som også er unddraget skatten har Jyllandsposten opgjort det til mindst 69 millarder kr. Disse aktionærer sad i bestyrelsen for TDC og repræsenterede altså den øverste ledelse for selskabet.
  Jeg kan godt forstå at det må være bittert at være vidne til som medarbejder i selskabet, for her bliver man jo også ramt lige som resten af samfundet.
  Det egentlige ansvar ligger hos skiftende regeringer som sælger ud af de offentligt skabte værdier, som derefter kanaliseres ud af landet. DONG er det seneste eksempel hvor man fra politisk hold øjensynligt vælger den kortsigtede løsning for at få budgetterne til at hænge sammen, og accepterer at vores fælles værdier bliver omsat til udbytte i kapitalfonde og bonusser til direktørerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *