Svar vedr. frugt i BFO
Debat En gruppe forældre til børn i BFO skriver i Ballerup Bladet i sidste uge, at BFO’erne på grund af en reduktion i budgettet ikke længere kan tilbyde frugt/eftermiddagsmåltid til børnene om eftermiddagen.

Det er rigtigt, at det budget, som var øremærket til frugt, er fjernet, fordi frugten nu udleveres i skoletiden, og udgiften dermed bortfalder.

Men selv om åbningstiden er reduceret med knap 15 procent i skoleugerne, er der ikke skåret yderligere i BFO’ernes driftsbudgetter, som dækker alt, hvad der ikke er lønudgifter, og som fortsat udgør 169 kr. pr. måned pr. barn.

Der er mulighed for at disponere driftsbudgettet til det, som man lokalt mener giver mest værdi, for eksempel frugt eller eftermiddagsmad. Det er den enkelte skolebestyrelse, der kan vælge at bede om, at der prioriteres midler til et eftermiddagsmåltid.

Det er Ballerup Kommunes intention at fastholde så mange børn som muligt i BFO, selv om børnene går længere tid i skole. Derfor valgte vi at sætte taksten ned med 200 kroner, og BFO’erne har her pr. 1. januar fortsat en meget høj belægningsprocent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *