Skovvejskirkegården er under forvandling
skovvejskirkegården-plan-copy.jpg
Den nye helhedsplan for Skovvejskirkegården. Arbejdet er begyndt og kommer til at fortsætte over de næste par år. Foto: Illustration
Ombygning Ballerup Sogns Menighedsråd fortæller om planerne for Skovvejskirkegården, der er ved at blive lavet om i øjeblikket.

Som flere nok har bemærket, er der ved at ske noget i og omkring Skovvejskirkegården. Det har affødt en række nysgerrige og bekymrede spørgsmål, så derfor vil Ballerup Sogns menighedsråd gerne fortælle lidt om, hvad der er på færde:

Fredfuld oase

Årsagen til ændringerne er, at siden kirkegården blev etableret i 1950´erne, er der af flere omgange blevet lagt nye områder til. Det har gjort området uoverskueligt at færdes i og visuelt kaldt på en sammenhængende plan.

Det har Ballerup Sogn nu fået udarbejdet sammen med en landskabsarkitekt, så der kommer en sammenhæng mellem bygninger, udearealer og kirkegården.

Gravfreden på de eksisterende grave vil selvfølgelig ikke blive berørt, men ønsket er at skabe plads til på sigt at kunne imødekomme tidens ønsker og krav. Det overordnede ønske er at gøre kirkegården til et sted, som er skærmet fra veje, omkringliggende huse og bilstøj. Et sted, som kan være en rolig oase med små fredfulde rum og haver, hvor man kan slå sig ned, når man besøger kirkegården.

Små indhegninger

De første ændringer kan man allerede se på pladsen foran kirken. Højen er væk for at skabe et mere overskueligt parkeringsområde. Men mest markant bliver nok den lille nye plads foran kirkens hovedindgang, hvor de pårørende i forbindelse med kirkelige handlinger skærmes fra det øvrige område med en bøgehæk.

I forbindelse med mødelokalerne bliver der også skabt et grønt område, hvor flagstangen skal stå, og hvor der vil være direkte adgang til fra det store mødelokale.
Kirkegården vil blive indrammet af et grønt område, som giver en fornemmelsen af at færdes i et trygt og roligt rum. Denne ramme skal udgøres af træer og buske og med en underbeplantning af blomstrende og bærbærende buske.

Ud mod Skovvejskirken bliver der sat et støjhegn, som også vil blive dækket af træer og buske.

Kirkegården i sin tid

Kirkegårde afspejler altid sin samtid. Lige som det individuelle præger vores liv her anno 2015, præger det også den måde, vi mindes vore kære på. Derfor tager planen også højde for individuelle ønsker. Lige som naturen også tænkes mere med ind. Derfor vil der også være fællesområder, hvor græsset får lov at vokse højt.

Arbejdet vil pågå i etaper over de næste par år, så man generer kirkegårdens brugere så lidt som muligt. Planen i sin fulde længde kan man se på Ballerup Sogns hjemmeside under ’kirkegårde’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *