Samarbejde skaber flere praktikpladser
Jysk-praktik-2-copy.jpg
Dilan, Sandra og Cathrine fra CPH West i Ballerup var i en uges praktik i Jysk på Tempovej. Hvis både de og Jysk er tilfredse med forløbet kan det ende med en elevplads. Foto: privatfoto
uddannelse I de seneste par år har CPH West og Jysk styrket samarbejdet og det har resulteret i langt flere praktikpladser til skolens hg-elever.

I forrige uge var 47 hg-elever fra CPH West i Ballerup i praktik i en af Jysks forretninger i Storkøbenhavn. Det høje antal skyldes, at skolen har stablet et enestående samarbejde på benene med butikskæden – et samarbejde som begge har stor gavn af.

»Det er helt unikt. Jeg har aldrig set det før, at skoler kan sende så mange elever i praktik samme sted, som vi gør med Jysk,« fortæller Jan Brochdorf fra CPH West, der har stået i spidsen for praktiksamarbejdet med Jysk.

Jysk vil rigtig gerne tiltrække unge, som vil uddanne sig til salgsassistenter i deres butikker, og ved at tage imod de mange praktikanter fra CHP West, får Jysk meget bedre mulighed for at vise de unge, hvad de er for en arbejdsplads – samt for at ’’prøve de unge af’’ i en uge og se, hvordan det fungerer.

»Tidligere var Jysk måske ikke det mest populære praktiksted, men med det her koordinerede samarbejde mellem skolen og butikskæden har vi virkelig fået vist, at man godt kan rykke noget,« siger Jan Brochdorf.

Jysk-praktik-(1)-copy

Fra praktik til elevplads

I praksis sætter han sig sammen med en butikschef fra Jysk og fordeler elever til butikker i hele Storkøbenhavn – lige fra Ishøj til Hørsholm og fra Roskilde til Tårnby. Også den lokale Jysk på Tempovej i Ballerup havde tre elever i praktik i forrige uge.

Efterfølgende mødes han med butikschefen igen og gennemgår praktikforløbene – hvad gik godt og hvad gik skidt. Og sammen finder de frem til hvilke af praktikanterne, som Jysk gerne vil se igen til en samtale, som i sidste ende kan resultere i en elevplads.

»De (Jysk, red) kan måske finde en 10-15 stykker, som kan ende med at blive elever i deres butikker,« tilføjer Jan Brochdorf, der håber at kunne bruge erfaringerne fra Jysk til andre virksomheder også.

»Vi er jo en af Danmarks største erhvervskommuner, så der er garanteret masser af lokale virksomheder, som vi kunne få meget godt ud af at samarbejde med. Det er jo ærgerligt, hvis der er virksomheder, som rent faktisk godt kunne bruge en ung praktikant en uges tid – og vi så har nogle elever rendende, som ikke har kunnet finde en praktikplads,« siger han.

Jysk-praktik-(3)-copy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *