Politikerbesøg på Borupgaard
Politikerbesøg-borupgaard-1-copy.jpg
Jeppe Bruus (A), Sofie Carsten Nielsen (B), Jakob Engel-Schmidt (V) og Morten N. Jørgensen (F) var til debatmøde på Borupgaard Gymnasium. Foto: Privatfoto
Eleverne på Borupgaard Gymnasium fik endnu engang besøg af politikere, der debatterede uddannelse med de unge. I panelet sad blandt andet Uddannelsen- og Forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (B).

Tirsdag den 3. februar fik Borupgaard Gymnasiums 2.g’ere og 3.g’ere mulighed for at møde fire politikere til et politisk debatmøde.

Endnu en gang var der en af regeringens ministre blandt de fremmødte, nemlig Uddannelses- og Forskningsminister Sofie Carsten Nielsen fra Det Radikale Venstre. Derudover bestod det politiske panel af de to folketingsmedlemmer Jakob Engel-Schmidt fra Venstre og Jeppe Bruus fra Socialdemokraterne samt Lyngby-Taarbæks 2. viceborgmester Morten N. Jørgensen fra SF.

Politikerbesøg-borupgaard-(2)-copy

Efter en kort indledning fra politikerne kom eleverne på banen og spørgelysten var stor. Et af temaerne i debatten var politikernes holdningerne til adgangsbegrænsningerne på de videregående uddannelser – og særligt uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsens udmeldinger om, at udbuddet skal tilpasses efterspørgslen.

Eleverne mente, at en større styring af udbuddet af studiepladser ud fra efterspørgslen på arbejdsmarkedet ville kunne føre til, at færre ville gennemføre en videregående uddannelse, fordi man ikke ville have mulighed for at komme ind på sit drømmestudie.

Politikerbesøg-borupgaard-(3)-copy

Politikerne diskuterede ihærdigt elevernes spørgsmål indbyrdes, og diskussionen førte videre i en diskussion om, hvorvidt det fortsat skal være karaktergennemsnittet fra ungdomsuddannelserne, som skal være det bestemmende for om man kommer ind på sit drømmestudie eller ej.

At dømme ud fra elevernes spørgelyst og afsluttende klapsalver var de fire politikeres besøg en succes.

politikere-på-borupgaard-copy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *