Pile i blodet
klaus_rejnhold-2.jpg
Det er lige i plet for Klaus Rejnhold. Han er talsmand for dartklubben Spidserne og så er han blevet udtaget til bruttotruppen på det danske landshold, hvor han skal dyste med nogen af de helt store dartkoryfæer. Foto: Flemming Schiller
Dart Klaus Rejnhold er talsmand for dartklubben Spidserne i Ballerup og er netop udtaget til landsholdet i dart. For ham er dart en livsstil og har altid været det.

Mange har prøvet at være på værtshus med vennerne, drukket en flok fadøl og kastet nogle pile efter en skive på væggen. Om du rammer eller ej er ikke så vigtigt, bare man har det sjovt.

Sådan tror mange, at dart er.

Men det er meget langt fra den sport, som Klaus Rejnhold brænder for. Han er talsmand for dartklubben ’Spidserne’, der bor i nyistandsatte lokaler i Hedeparken, hvor det er tydeligt, at man tager dartspillet alvorligt.

Her er dart en seriøs sportsgren og ikke en ’bodegasport’. Og den indstilling til den i Danmark forholdsvis lille, men voksende sportsgren har præget Klaus Rejnhold siden han for første gang så englænderen John Lowe spille sig til verdensmesterskabet i 1988. Det satte gang i den dartpassion, som lå i Klaus’ DNA og som nu har bragt ham til en udtagelse til bruttotruppen på det danske dartlandshold og med udsigt til at komme med til VM i oktober måned.

Ingen bodegasport

»Mange tror, at dart er en bodegasport. Lidt useriøs og øllet. Det er jo en sport, der er opstået på pubber og det er såmænd også ganske hyggeligt. Men her tager vi det seriøst og jeg træner 2-4 timer hver dag og drikker ikke øl. Det bliver højst til et par stykker en lørdag efter træning.

Der skal naturligvis også være plads til, at vi har det rart sammen.Men indstillingen er som til en hvilken anden elitesport. Man skal træne seriøst, ellers bliver man aldrig den bedste,« siger Klaus Rejnhold.

Klaus Rejnhold flyttede til København og gik i gang med at spille dart og blev efterhånde ganske god til spillet. Der var et klart talent. Men en række personlige ting gjorde, at han lagde spillet på hylden i 10-12 år.

I de seneste 10 år har han trænet hårdt og levet for sin sport. Og det har betydet, at ’Spidserne’ er blevet en seriøs og velfungende klub, men også at Klaus er blevet blandt de bedste i landet.

»Skiven hang jo derhjemme, så jeg kunne ikke lade være, selvom jeg ikke spillede. Og de sidste ti år har jeg så fokuseret på mit spil og det er nu kulmineret med en plads på landsholdet,« siger Klaus Rejnhold, der rangerer som nummer ni på ranglisten i Danmark og er den tredje mest vindende spiller i denne sæson i Danmark.

Matematisk sport

»Jeg elsker ånden i spillet. Den måde at man anerkender hinanden, det er en gentleman-sport, men samtidig er det også en individuel sport, der stiller store krav til den enkelte udøver. Det handler om matematik, fysik og psykologi og når det kommer til konkurrencen, så er den største modstande faktisk mig selv. For det er dig selv, der kan vinde eller tabe en match – modstanderen er blot en, som har lyst til at kaste nogle pile sammen med mig. Det er en hård konkurrencesport, men stadig i en anerkendende ånd. Det kan jeg godt lide,« siger Klaus Rejnhold.

Han skæver tit til England og Holland, hvor de største stjerner kommer fra og hvor de store stjerner kan leve af deres sport. Det ville Klaus Rejnhold også gerne, selvom han godt ved, at det bliver svært. Men han forsøger at få nogle sponsorer til at skyde nogle midler ind i sporten og i ham, så han kan fokusere endnu mere på sin sport og være med til at løfte dartsporten et skridt højere op i Danmark.

Et af de mere nære mål er at komme blandt de seks bedste på landsholdet og dermed være en af dem, som skal repræsentere landet under VM. Og han er overbevist om, at han kan nå det mål.

Træner hårdt

»Jeg ligger til at være blandt de seks bedste. Men det kræver hård træning og stort fokus. Jeg lærer hele tiden af andre og bruger nye træningsmetoder, så jeg optimerer mit spil. Så jeg er fortrøstningsfuld,« siger Klaus Rejnhold, der er uddannet speditør og pædagog, men som bruger mest muligt af den resterende tid på at træne og tænke dart.

»Min drøm er naturligvis at kunne leve af det, som nogen af de helt store indenfor sporten kan. Og rejse rundt og mødede største spillere. Og være en fast mand på landsholdet. Men det kræver hårdt arbejde og det kæver også, at man tiltrækker flere sponsorer til sporten, så de kan se, at dart er en elitesport på et højt plan,« siger Klaus Rejnhold, der er sikker på, at det danske landshold kan vinde igen, som de gjorde i ved EM i 2008.

»Det er en spændende og udfordrende sport, der kæver meget af spillerne. Men det er også en sport, der får mere og mere tv-tid i udlandet. Mange er begyndt at forstå, at dart er en elitesport og den erkendelse kommer forhåbentlig også til Danmark. Jeg vil i hvert fald gøre mit til, at den erkendelse kommer,« siger Claus Rejnhold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *