Nye investorer har kig på Skovlunde Centret
skovlunde_centret_8-copy.jpg
Foto: Flemming Schiller
Handel Mægleren melder om god interesse for Skovlunde Centret, men holder ellers kortene tæt til kroppen.

Hvis man fulgte med i DR1 programmet ’Finanskrisen forfra’, der blev sendt mandag i sidste uge, kunne man se, at journalisterne blandt andet havde været en tur i Skovlunde Centret.

Programmet handlede om centrets tidligere ejer (på papiret i hvert fald) Patrick de Vela, der trods sin personlige konkurs i 2010, stadig spiller hovedrollen i driften af Skovlunde Centret. Han nåede inden konkursen at overdrage sin virksomhed til konen, som stiftede en række selskaber, der overtog hans forskellige ejendomme.

’’Moderselskabet’’ holder til i Luxembourg, hvor det ikke er muligt at få oplyst, hvem der står som ejer. Men i følge tv-programmet forklarede patrick de Vela selv til journalisten, at det reelt stadig er ham, der styrer biksen.

I programmet fortæller Patrick de Vela også, at han ikke gider flere problemer: ’Hvis der bliver ballade, så sælger jeg lortet’’.

Har fået en del henvendelser

Og som sagt så gjort. For nu er centret i hvert fald på markedet – til en udbudspris på 158 millioner kroner, og hos erhvervsmæglerne RED Property Advisers i København, der har Skovlunde Centret til salg, er der god interesse omkring centret:

»Vi har fået en del henvendelser fra forskellige investorer,« bekræfter Bo Stevnss, der er partner i RED.

Han vil dog hverken afsløre antal, navne eller hvor langt de er kommet, men blot bekræfte, at der er god interesse for Skovlunde Centret.

»Vi har også haft møde med borgmesteren og i det hele taget været i god dialog med kommunen omkring centret,« fortæller Bo Stevnss og tilføjer:

»Det er vigtigt for os, at der er en positiv holdning fra kommunens side.«

Fra alle kanter håber man nu på et snarligt salg, så der kan blive pustet liv i det afkræftede center. Centerforeningens formand Lizette C. Byrdal frygter at salgsperioden trækker ud, da der ikke bliver indgået nye lejeaftaler, før en ny ejer er fundet.

»Det kan blive en ren katastrofe for de eksisterende forretninger – og yderligere butiksdød kan følge,« siger hun.

1 kommentar om “Nye investorer har kig på Skovlunde Centret”

  1. Jens Ohlsson siger:

    Jeg er spændt på at se enden på komedien. – Kan det virkelig passe at en spekulant som Patrick De Vela, som er erklæret personligt konkurs, bare kan overføre sine aktiver til konen ? – Salgsprisen for Skovlunde Centret er 158 millioner. Ryger disse penge mon også i skattely i Luxembourgh ? – Jeg håber, at der er kulegravende journalister som vil følge forløbet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *