Novo køber grund i Måløv for 48 millioner
erhverv Det skæpper godt i kommunekassen at have Novo liggende i Måløv. Og nu er der yderligere 48 millioner kroner på vej.

Ballerup Kommune og Novo Nordisk er blevet enige om en handel, der betyder at medicinalgiganten køber et areal på omkring 70.000 kvadratmeter øst for deres nuværende bygninger i Måløv.

Novo overtager arealet 1. marts og skal bruge det til at anlægge parkeringspladser til deres mange medarbejdere.

På borgmesterkontoret i Ballerup er der stor glæde over handlen:

»Vi er rigtig glade for de 48 millioner kroner, men vigtigst af alt er vi glade forat have Novo her i kommunen, og at de har lagt sig fast og cementeret deres position i Måløv. Man kan kalde Novo for en ankervirksomhed, som er med til at brande og udvikle hele erhvervsområdet i Ballerup og Måløv,« siger borgmester Jesper Würtzen og tilføjer:

»Så nu har vi både et ’’Silicon Valley’’ ude i Lautrupparken og et ’’Medicon Valley’’ i Måløv. Det er en stor fordel, da virksomheder gerne lægger sig i klynger – ikke fordi der nødvendigvis er det store samarbejde virksomhederne imellem. Men fordi at det samler specialisterne og gør det nemmere at rekruttere medarbejdere fra nabovirksomheder.«

Ikke for pengenes skyld

De 48 millioner skal nok få ben at gå på i kommunen. Men det er nu ikke hovedårsagen til salget, understreger borgmesteren:

»Vi sælger ikke grunden for at få penge. Vi sælger den, fordi det vil komme Ballerup Kommune til gavn. For nogle år siden havde vi en økonomi, der var baseret på, at vi skulle sælge for at få det til at løbe rundt. Men sådan er det heldigvis ikke nu, hvor vi har fået stabiliseret vores økonomi,« siger borgmesteren og fortsætter:

»Men salget giver mulighed for udvikling af området og for at vi kan bruge pengene til investeringer andre steder i kommunen. Vi er jo allerede i gang med en lang række investeringer blandt andet byudviklingen i Ballerup og Skovlunde. Og så skal vi til at igangsætte udviklingen af Måløv og hele infrastrukturen omkring Kildedal, så der er nok at se til.«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *