Mette taber kampen mod kriminalitet
debat Jeg vil give Mette Frederiksen fuldstændig ret i én ting i hendes læserindlæg i Ballerup Bladet den 10. februar: Kampen mod kriminalitet er ikke vundet endnu.

Nej, det er den bestemt ikke – og regeringen har faktisk medvirket til, at der blev længere til den kamp er vundet.

For det første har regeringen hævet den kriminelle lavalder fra 14 til 15 år, så flere unge kriminelle i dag ikke bliver holdt ansvarlige for deres gerninger.

For det andet kasserede regeringen den aftale om grænsekontrol som Dansk Folkeparti havde indgået med den tidligere VK-regering, og som ville have betydet, at færre kriminelle udlændinge var kommet ind i Danmark. Senest har vi set, hvordan en udvisningsdømt kabeltyv fra Rumænien uantastet er rejst tilbage til Danmark og igen begået kabeltyverier, der i flere dage lammede s-togs-trafikken i dele af hovedstadsområdet.

For det tredje har justitsministerens forgænger på posten Morten Bødskov behændigt sørget for at fjerne 200 politibetjente fra hovedstadsområdet og placeret dem i provinsen.
Dertil må man spørge Mette Frederiksen, hvordan går det egentlig med bekæmpelsen af kriminaliteten blandt unge andengenerationsindvandrere? Er det ikke omkring en fjerdedel af de 18-25 årige, der er dømt for straffelovsovertrædelser?

Hvordan går det med bekæmpelsen af hash- og narkohandlen?

Og er Danmark ikke stadig det europæiske land, hvor der er flest indbrud i private hjem per borger? Og kan vi virkelig være tilfredse med, at østeuropæiske kriminelle opfatter et ophold i et dansk fængsel som en ferietur?

Så nej kampen mod kriminalitet er langt fra vundet endnu – faktisk vil jeg gå så vidt som til at hævde, at Mette Frederiksen er godt på vej til at tabe den.

10 kommentarer om “Mette taber kampen mod kriminalitet”

 1. Per Mortensen siger:

  Nu er der nogen, der kan huske hvordan det var da DF havde magt.
  Det vare så at sige var umuligt at få fat på politiet et par år, i Måløv, Ballerup og Skovlunde
  Under Venstre , Konservative og DF hvor man pressede en Politi reform igennem.
  Uden at have sat resurser af til det.
  De tøre tal viser at kriminaliten er faldende, men der er stadig meget at arbejde med.

 2. jørgen flyr siger:

  Lad os også slå hårdt ned på dem som flygter fra biluheld. Det er udansk.

 3. Jette, Magleparken siger:

  Nej, vel er det langt fra forbi, og vejen bliver kun endnu længere, hvis vi ikke snart ser noget mere lokalpoliti på, ved og i vores nærområder.
  Er så pokkers vred og rasende lige nu. Er lige kommet hjem efter at have handlet i Hedegårdscentret, og hvad oplever jeg og flere andre, som kom cyklende og gående på og ved cykelstien ved Hedegårdsskolen, kirken og børnehuset…. To biler, som kommer drønende på cykelstien, og den ene kom ude fra enden af skolen ved parkeringspladsen eller ude fra Hold-an vej, hvordan den så kunne komme ind på cykelstien der fra, kørte ud på parkeringspladsen og ind igen på cykelstien ved kirken.
  Den ene sad der nogle indvandrerdrenge i, den anden var jeg ikke tæt nok på. Desværre havde jeg ikke mulighed for at få min mobil frem hurtigt nok til at kunne tage et billede af nummerpladen.
  Men hvor er det total tåbelighed og ligegyldighed og mangel på respekt af nogle fuldstændigt ligeglade med andre borgere i samfundet unge idioter.
  Det kunne være gået så galt, for både mine egne børn og mange andres børn render og bruger skolens fodboldbaner, og de kunne nemt være blevet ramt af de tåber i de to biler. Og som sagt kom der folk cyklende, og en dame kom gående med hendes hund, heldigvis i snor osv.
  Tag så og få sat noget mere overvågning op i vores områder, så vi har større chance for at få ram på de tåber og helst gerne, inden et af vores børn ligger under en af de biler.
  Det er ikke nok at sige, at vi skal stå sammen i lokalområdet. Det er fint nok med nogle ting, men hvis forældrene til alle disse unge mennesker ikke selv formår at stramme op omkring deres børn, inden de er tabte, så har vi pokker tage det brug for mere politi.
  Når man vælger at få børn, så er det pokker tage det en forælder-opgave og ikke en samfundsopgave at få opdraget ens børn alvorligt.

 4. jørgen flyr siger:

  Jette, Magleparken – optræder anonymt – hvorfor ikke give sig til kende? Dit indlæg bliver derfor ubesvaret.

 5. Jette, Magleparken siger:

  Jørgen Flyr, evig polemiker!!!

 6. Per Mortensen siger:

  Derfor skal vi også stå sammen.
  Og gennem sammenhold få kittet Danmark sammen.
  Der er grupper og enlig der er margaliseret i dagens Danmark.
  Dem skal vi have ind i folden igen.
  Der vil altid være bøller, hooligans og andre der ikke følger loven.
  Dette gælder også i samfundets øverste lag.
  De skal selvfølgelig have deres straf,
  Men trygheden skal tilbage , og det gøres ikke kun via mere politi.
  Lige så meget gennem uddanelse, lærepladser til de unge.
  Og generel læring om her gør vi tingene sammen.

 7. Niels Gulbec-Eiruff siger:

  Omkring den kriminelle lavalder er fakta således. Den blev 1. juli 2010 sænket fra 15 år til 14 år, hvilket var i modstrid med FN’s anbefalinger og som udløste kritik fra medlemmerne af FN’s komité for Barnets Rettigheder. Den 1. marts 2012 blev grænsen igen hævet til 15 år.

  Når KKB taler om kriminalitet er det hykleri, da vi jo for nyeligt har set, at man i DF’s egne rækker har svært ved, at overholde lovgivningen. Senest “Flugt-Bent”, som flygtede fra en påkørsel.
  Og hvorledes med KKB selv, har han altid selv overholdt lovens bogstav?

  Hvis vi ser på Jette, Magleparken, så er det besynderligt, at man anonymt kan femfører postulater i avisens tråde. Det er desværre ikke første gang, at bemeldte kvinde anonymt har forsøgt, at oppiske en stemning. Det er efter min opfattelse ikke god debatskik, at optræde anonymt, hvis man vil betragtes, som en seriøs med-debatør.

 8. Mia Thomsen siger:

  Jette og Niels. Det er ikke første gang, jeg må blande mig, fordi I kører helt af sporet. Stop med at hakke på hinanden. Forhold Jer til det læserbrev, I kommenterer på i stedet for. Jeg sletter Jeres personangreb på hinanden, da de ikke bidrager med noget som helst i debatten.
  Vh. Mia Thomsen, redaktør

 9. Jette, Magleparken siger:

  Kære Mia
  Fuldt forståeligt! Og en undskyldning til avisen skal da også frem. Det er blot svært, når en sag ligger ens hjerte nær, og man så bliver postuleret at være en løgner, og det åbenbart er vigtigere at gå op i, hvem man er, fremfor hvad man gerne vil have frem. Men så har jeg da lært det!
  Og tak!

 10. kim pedersen siger:

  Flyr det kan være Jette optræder anonymtfordi hun i dangens Danmark må lave selvcensur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *