Mange voksne kan ikke svømme
svøm.jpg
Det er aldrig for sent at lære at svømme. Svømmeklubben Triton har sat to nye initiativer i søen for voksne. Foto: Colourbox
svømning Mange voksne er utrygge ved vand og en del har aldrig rigtig lært at svømme, viser ny analyse. Derfor er svømmeklubben Triton nu klar med nye tiltag.

En større analyse foretaget af YouGov viser, at mange voksne ikke er i stand til at svømme 200 meter, som er anbefalet af Dansk Kystlivredning/TrygFonden og Dansk Svømmeunion. Og at mange voksne ikke er specielt trygge ved det våde element, selvom danskerne holder af at tage både en tur i svømmehallen, en tur til stranden eller på badeferie sydpå.

Samtidig finder de fleste, adspurgt i undersøgelsen, at det er vigtigt, at deres børn lærer at svømme ud fra tre hovedgrunde; mindske risikoen for at drukne, at kunne begå sig i vandet samt en grundlæggende færdighed i lighed med at kunne tale, skrive, regne, cykle og løbe.

Vi møder mange

Hos Svømmeklubben Triton kan man godt nikke genkendende til undersøgelsens resultater og de forskellige udsagn:

»Hver sæson kommer vi jo i kontakt med rigtig mange forældre, som ikke har lært at svømme rigtigt eller for den sags skyld aldrig har lært det, men synes, at det skal deres børn,« fortæller formand for Triton, Dorthe G. Rigét.

»Men opstår der en farlig situation ved stranden eller på badeferien, er børnene jo ikke dem, man sender ud for at redde nogen, men de voksne – og så det er jo rigtigt skidt, hvis de voksne ikke er i stand til at svømme eller svømme mindst 200 meter, som vi ved typisk er inden for den afstand, at de fleste hændelser og ulykker sker i vandet,« tilføjer hun.

Nyt for voksne

I den lokale svømmeklub vil man gerne hjælpe med at få gjort endnu flere voksne svømmeklar. Derfor har Triton nu igangsat to nye initiativer; et vandskræk-hold for de voksne, som aldrig har fået lært at svømme, og et særligt svømmetilbud til de voksne, som har lært at svømme, men ikke kan svømme de anbefalede 200m særlig godt og gerne vil svømme sammen med en god ven, kæreste eller ægtefælle.

»Som svømmeklub tager vi vores ansvar om at lære borgerne at svømme ret alvorligt, fordi det kan redde liv og skabe tryghed omkring det at være i vand generelt. De to nye initiativer skal være med til at imødekomme det behov, som undersøgelsen peger på, og som vi ved er et reelt problem blandt voksne,« siger Annemarie Rønn Hansen, der er ansvarlig for Tritons voksensvømning.

Man kan læse om de to svømmeinitiativer på: www.tritonswim.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *