Kriminaliteten falder
Kim_Christiansen_politidirektør-copy.jpg
Politidirektør Kim Christiansen fra Københavns Vestegns Politi glæder sig over det generelle fald i kriminalitet på hele Vestegnen. Men der er stadig massive problemer i visse boligområder. Foto: Pressefoto
Politi Der sker færre og færre kriminelle handlinger i Ballerup og resten af Københavns Vestegns Politikreds. Men borgernes utryghed falder ikke nødvendigvis i samme takt.

Københavns Vestegns Politi kan med glæde se tilbage på et år, hvor kriminaliteten faldt i hele politikredsen.

2014 blev også et år, hvor rocker- og bandekonflikterne holdt sig i ro i forhold til de foregående år, men hvor der stadig er boligområder, som er hårdt ramt – hvor alt for mange utilpassede unge hænger på gader og stræder og skaber utryghed blandt beboerne.

»Helt overordnet er trygheden steget og kriminaliteten faldet,« fortæller politidirektør Kim Christiansen, der er øverste leder af Københavns Vestegns Politi.

»Men når det er sagt, så må vi også erkende, at vi stadig har store udfordringer i visse boligområder i politikredsen. Vi har på Vestegnene flere udsatte boligområder med grupper af unge, der laver småkriminalitet og skaber utryghed,« siger politidirektøren og uddyber:

»De laver ikke nødvendigvis ting som er strafbare, men alene deres adfærd er utryghedsskabende.«

Strisser på Samsø – i storbyen

Som et værktøj til at få skabt mere tryghed i disse udsatte boligområder er Københavns Vestegns Politi i øjeblikket ved at udrulle et større projekt kaldet ’dit lokale politi’, hvor navngivne betjente bliver udvalgt til at være ’din lokale betjent’ i et givent område.

»Det handler meget om at være synlige og tilgængelige,« siger Kim Christiansen, der fortæller om gode erfaringer fra blandt andet Glostrup, hvor ordningen allerede er i fuld gang.

»Vi hænger plakater op i det pågældende område med billede og navn på den lokale betjent, som også deler visitkort ud og går rundt i området og præsenterer sig for folk,« forklarer politidirektøren.

Meningen er at intensivere samarbejdet mellem politi, boligforeninger, kommuner og borgerne, for på den måde at kunne sætte bedre og mere målrettet ind over for de utryghedsskabende elementer i nærmiljøet. Og samtidig være med til spotte og forebygge problemer, inden de udvikler sig.

»Man kan sådan lidt muntert kalde det en slags ’Strisser på Samsø’ i storbyen,« tilføjer Kim Christiansen.

I Ballerup er ’dit lokale politi’ endnu ikke udrullet – men det kommer i løbet af 2015.

LÆS OGSÅ: ‘Det går rigtig rigtig godt’

Fokus på stationsområder

Et andet særligt fokus for Københavns Vestegns Politi i 2015 bliver en øget indsats i områder omkring s-togsstationer, hvor der er for meget ballade.

»Vi oplever en del uro i nattelivet. Det er særligt i nogle af de stationsnære områder,« fortæller politidirektør Kim Christiansen.

Derfor har politiet udpeget seks stationsområder, hvor de vil bruge endnu mere energi på at patruljere og holde øje med eventuelle ballademagere. Og af de seks områder er hele to beliggende her i kommunen; nemlig Skovlunde og Ballerup Stationer.

Derudover tæller listen også Høje Taastrup, Taastrup, Glostrup og Albertslund.

FAKTABOKSE: Tal fra Københavns Vestegns Politis statistik over straffelovsanmeldelser 2008-2014

krim-vestegn-copy krim-ballerup-copy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *