Irma er snart historie i Skovlunde
irma_skovlunde_2-copy.jpg
Tilbud på frugt og grønt, prisskilte og kunder der mærker på varer. Alt ser meget normalt ud foran Irma i Skovlunde. Men butikken lukker om et par uger og dermed er et stykke butikshistorie netop kun historie. Foto: Flemming Schiller
Lukning En større lukkeplan tager livet af Irma i Skovlunde Centret. Om få uger er butikken lukket.

Igennem mange år har Irma været en fast del af butiksbilledet i Skovlunde Centret. Men eget snart er det slut. Fra den 22. februar er butikken fortid og dermed er en ellers ganske populær butik væk.

Lukningen er en del af en større plan fra Coop Danmark, der i alt lukker 20 butikker rundt om i landet. Det drejer sig om 13 Fakta-butikker, fem Brugsen-butikker og to Irma’er, deriblandt altså Irma i Skovlunde.

irma_skovlunde_6-copy

Baggrunden er, at COOP Danmark har skønnet, at de 20 butikker ikke er og ikke vil blive rentable og derfor er for dyre at holde i gang.

Medarbejderne er blevet tilbudt arbejde i andre Coop-butikker, men hvor er det ikke muligt at fastslå. Dog er unge servicemedarbejdere under 18 år ikke en del af det tilbud og de må derfor se sig om efter et nyt job.

Stort udsalg

Irma i Skovlunde er allerede nu i gang med et omfattende udsalg, hvor der kan spares rigtig mange penge på varerne og det benytter Skovlunde-borgerne sig af i stor stil.

Mange kommenterer udsalget og bemærker, at der ’snart ikke er flere varer tilbage’. Men selvom lukningen altså skyldes manglende rentabilitet, så er butikken tilsyneladende populær.

Ballerup Bladet gik på gaden fredag eftermiddag for at snakke med kunderne, og der mødte vi kun kunder, der var kede af lukningen og som nu har svært ved at finde et lignende alternativ.

irma_skovlunde_voxpop_1-copy

»Det har altid været en lidt bedre butik«

»Jeg er rigtig ked af, at Irma lukker nu. Jeg har boet her siden 1969 og handlet i Irma siden og det har altid været en lidt bedre butik. Jeg handler også i andre butkker, Netto og Brugsen, men Irma er bare lidt bedre. Jeg har tidligere været med til at skrive under på en protest mod, at butikken skulle lukke. Det hjalp, men nu ser det ud til, at den snart er væk. Så nu må jeg handle i Netto og Brugsen fremover,« siger Hanne Christensen fra Skovlunde.

irma_skovlunde_voxpop_6-copy

»Lidt dyrere, men bedre kvalitet«

Det er en eftertænksom John Kristensen fra Skovlunde, som reflekterer over lukningen af den lokale Irma i Skovlunde:

»Det er meget trist med den lukning. Jeg er kommet her i 20 år. Det har altid været en god butik. Den er lidt dyrere, men til gengæld er kvaliteten også bedre og det er værd at gå efter. Man må godt forkæle sig selv lidt,« siger John Kristensen.

irma_skovlunde_voxpop_3-copy

»Det er næsten en katastrofe«

»Jeg er meget ked af det. Det er næsten en katastrofe, at Irma nu lukker. Jeg har handlet her i 15 år og da vi flyttede til Skovlunde fra Frederiksberg, var det dejligt, at vi stadig kunne købe kvalitet, selvom de mange specialbutikker som vi var vant til, ikke var her. Så det er rigtig ærgerligt, at Irma forsvinder.  Jeg handler også i nogle af de andre butikker i området, men det er ikke det samme. Men fremover bliver jeg jo nødt til at handle i Brugsen og Netto,« siger Anni Perez fra Skovlunde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *