Ingen panik i boligselskabet
robust-borger-kursus-i-Ballerup-016-copy.jpg
Kursus Beboerne i Ballerup Boligselskab var de første i et boligselskab i Danmark, som deltog i aftenkurset Robust Borger og Brandsikker Bolig.

Beredskabsforbundet skal gennem de næste mange år uddanne befolkningen, så der er mindst en robust borger i alle danske hjem.

»Ballerup Boligselskab blev valgt til at være igangsætter og den første til at tilbyde deres beboere at deltage i kurserne, inden det senere bliver tilgængelig for de øvrige boligselskaber i Danmark,« oplyser formanden for Ballerup Boligselskab, Lone Thomsen.

Det første kursus fandt sted den 22. januar, hvor Bispevangen stillede deres beboerlokaler til rådighed. Målet var at give beboerne viden om, hvordan de forebygger ulykker og brand og hvad man kan forvente af redningsberedskabet, og hvordan man kan hjælpe sig selv og sine nærmeste samt naboer, når der opstår en kritisk situation.

Robust Borger uddannelsen lærer deltagerne, hvordan de skal forholde sig i forbindelse med ulykke eller brand, og hvordan man forebygger uheld og forbereder sig på voldsomme hændelser udefra, for eksempel ekstreme vejrsituationer eller brand.

På kurset lærer man også, hvad det betyder, når sirenen lyder, hvad kræves for at man kan klare sig i op til 72 timer uden vand, el, varme og indkøbsmuligheder, hvilken af alarmtjenesterne 112, 114 eller Akuttelefonen skal man ringe til, hvordan laver man en plan for, hvordan familien skal agere, hvis for eksempel strømmen går, der går ild i boligen og så videre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *