Forskel på de politiske niveauer
Debat Den aktive lokale læserbrevsskribent Jørgen Flyr er så ivrig efter at få sine meninger ud, at det hele bliver til en stor mudderkastning, hvor mange emner bliver så sammenblandede, at det er umuligt at fastholde fokus på ét emne ad gangen i debatten.

Derfor bliver jeg i Ballerup Bladet skoset for ikke at svare på Jørgen Flyrs perfide angreb på diverse landspolitikeres beslutninger. Jeg vil minde Jørgen Flyr om, at Ballerup Bladet er en lokalavis, som skal give plads til debat om lokale forhold.

Selvfølgelig har jeg en mening om landspolitiske spørgsmål og jeg vil til enhver tid anbefale vælgerne at stemme på Det Konservative Folkeparti ved det snarlige Folketingsvalg. Men jeg har også stor respekt for, at vores demokrati er sammensat af en række forskellige politiske niveauer med hvert sine opgaver og kompetencer. Vi har naturligvis kompetente medlemmer og kandidater på hvert niveau.

Derfor ved jeg, at der er dygtige folketingsmedlemmer og –kandidater, som er langt mere kvalificerede til at svare på landspolitiske spørgsmål end undertegnede.

Så jeg vil helt klart opfordre dig til at stile dine spørgsmål til disse personer via de landsdækkende medier.

Jeg vil hellere end gerne diskutere lokale forhold med dig, hvis du har noget på hjerte i den sammenhæng.

2 kommentarer om “Forskel på de politiske niveauer”

 1. jørgen flyr siger:

  Tror at Karsten Krigel har skrevet forkert og rettidigt mener jeg har foretaget “diverse angreb på perfide landspolitikeres beslutninger”.

  Typisk for de konservative at benægte historiske kendsgerninger og se bort fra regeringernes indblanding på de kommunale forhold. Regeringen har netop indgået aftale med DF, V og K om et nyt refusionssystem. Det er hamrende asocialt, for det betyder at kommunerne fremover kommer til at betale en endnu større del af ydelserne til langtidsarbejdsløse- og syge, hvilket vil føre til en endnu håredere kurs over for disse mennesker. Regeringens forlig med DF; V og K vil presse kommunerne til en endnu hårdere kurs over for arbejdsløse og langtidssyge
  Enhedslistens social- og kommunalordfører Finn Sørensen siger:
  – Den omlægning af refusionssystemet, som regeringen har aftalt med DF, V og K er hamrende asocial. Formålet er at øge kommunernes “økonomiske incitament” til at få de arbejdsløse og de syge hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet. Men hvad skal man stille op på Lolland eller mange andre kommuner, hvor der er mange langtidsledige og – syge, men ikke noget arbejdsmarkedet, der kan eller vil rumme dem?
  – Det er fint, at indføre en ensartet refusionsprocent på sociale ydelser. Men efter et år skal kommunen selv dække 80 % af udgifterne til de arbejdsløse og de langtidssyge. Det kan kun føre til, at kommunerne i endnu højere grad siger nej til førtidspension, stopper sygedagpenge, sparer på ressourceforløb og kontanthjælp.
  – Tankegangen bag omlægningen af refusionssystemet er lige så forkvaklet, som bag regeringens og højrefløjens arbejdsmarkedspolitik i øvrigt. Den oser af mistillid til de arbejdsløse og de syge, som nok ikke gider arbejde eller blive raske, og af mistillid til kommunerne, som man åbenbart ikke tror på, gerne vil hjælpe borgerne til at få et job eller blive raske.

 2. jørgen flyr siger:

  De konservative har mange niveauer – og Adolfs brune sønner støjer atter og vil forenkle demokratiet til kun at omfatte de rige, som ikke har brug for bistand!

  http://politiken.dk/indland/politik/ECE733381/kuere-vil-fratage-folk-paa-bistand-stemmeretten/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *